El conseller Chakir El Homrani visita Montblanc amb motiu dels 10 anys de Concactiva

En el transcurs de l'acte es va dur a terme un reconeixement a antic presidents i consellers comarcals que han tingut responsabilitats i han impulsat Concactiva al llarg d'aquesta dècada
En la celebració no va faltar-hi un pastís commemoratiu elaborat per alumnes dels cursos d'Espai Cuina de Concactiva | Joan López

 

Ahir, dijous 3 d'octubre a la tarda es va dur a terme la celebraci√≥ institucional per a commemorar els 10 anys de vida de Concactiva, l'organisme aut√≤nom de desenvolupament de la Conca de Barber√†. El Conseller de Treball, Afers Socials i Fam√≠lies de la Generalitat de Catalunya va presidir l'acte a les instal¬∑lacions de l'ens a Montblanc. Chakir El Homrani va estar acompanyat del president del Consell Comarcal de la Conca de Barber√†, Mag√≠ Trullols; el conseller de Promoci√≥ Econ√≤mica, Santi Porta; l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu i personal divers de l'equipament.

El conseller, acompanyat de la comitiva institucional, va visitar les instal¬∑lacions de l'edifici i es va interessar per les obres d'ampliaci√≥ de la segona planta, que serviran per dotar de nou aulari i despatxos l'equipament. Tamb√© va rebre els treballadors i els alcaldes de la comarca, i va voler recon√®ixer la tasca que actualment duen a terme els professionals de Concactiva, tot posant en valor la feina que s'ha fet durant aquests 10 anys a la Conca de Barber√†.

En aquest sentit, Chakir El Homrani va destacar que ¬ę√©s un plaer acompanyar Concactiva en una celebraci√≥ tan especial, i va esperonar els treballadors a ¬ęcontinuar amb aquesta estrat√®gia espec√≠fica que ofereix l'ens per tal donar resposta a les necessitats de les persones en mat√®ria de treball i benestar social¬Ľ. Per la seva banda, Mag√≠ Trullols va afirmar que ¬ęes va tindre molta visi√≥ de futur i va ser un gran encert crear Concactiva fa 10 anys, ja que la traject√≤ria que ha tingut en aquesta d√®cada ha estat molt positiva i la comarca ha obtingut molt bons resultats en els √†mbits de l'emprenedoria, de la formaci√≥ i de l'ocupaci√≥¬Ľ.

El conseller també va visitar les instal·lacions d'Espai Cuina | Albert Oliva

 

L'acte va continuar amb la descoberta d'una placa commemorativa del des√® aniversari amb el lema ¬ę10 anys creant oportunitats¬Ľ, i es va fer un reconeixement als presidents i consellers de promoci√≥ econ√≤mica de la comarca que durant aquesta d√®cada han treballat per la consolidaci√≥ de Concactiva. Finalment, els alumnes d'Espai Cuina van servir un aperitiu elaborat per ells i es va fer una fotografia de fam√≠lia amb el past√≠s commemoratiu. 

Actualment, Concactiva ofereix un ventall molt ampli d'eines per als emprenedors, entre elles, programes de suport i acompanyament per a la creaci√≥ o consolidaci√≥ d'activitats econ√≤miques. L'ens comarcal tamb√© acull l'Oficina Comarcal d'Habitatge. Tamb√© compta amb una oferta formativa estable i coordina projectes per a afavorir l'ocupaci√≥.

A m√©s, coordina una xarxa de vivers d'empreses que es troben en diversos municipis de la Conca: un d'oficines que acull projectes empresarials de tota mena; un d'especialitzat en la producci√≥ de vi; un altre centrat en el cava; un per a l'elaboraci√≥ de l'oli d'oliva que es troba en construcci√≥ i tamb√© un centrat en l'elaboraci√≥ de productes agroalimentaris. Pr√≤ximament s'espera la posada en marxa de les instal¬∑lacions d'un viver destinat a la producci√≥ de cerveses.

Les xifres de Concactiva

Actualment, Concactiva acull una trentena de viveristes. Durant els darrers deu anys fins a una setantena han fet √ļs de les possibilitats que els ofereix l'OAD. Concretament el viver de celleristes ubicat a Barber√† de la Conca, ha produ√Įt 1.120.000 ampolles de vi de diversos emprenedors i s'han creat gaireb√© 150 empreses gr√†cies a l'assessorament dels professionals de Concactiva.

 A m√©s, s'han creat uns 180 llocs de treball a trav√©s de l'assessorament i s'han tramitat gaireb√© 750 ofertes de feina a trav√©s de la borsa. D'altra banda, unes 180 persones han participat en projectes de foment de l'ocupaci√≥ i s'han programat 55 cursos amb 780 alumnes. Pel que fa a l'habitatge, l'Oficina Comarcal gestiona una borsa de 45 immobles de mitjana i s'han tramitat gaireb√© 1700 ajuts a l'habitatge.

"ūüĆ≤S'inicien els tallers per a la redacci√≥ de la Carta del Paisatge de la Conca de Barber√†" "ūüćļL‚ÄôEspluga de Francol√≠ viur√† la 3a edici√≥ de la Fira de la Cervesa Artesana"