V√ćDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCI√ď

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

El conseller Chakir El Homrani visita Montblanc amb motiu dels 10 anys de Concactiva

En el transcurs de l'acte es va dur a terme un reconeixement a antic presidents i consellers comarcals que han tingut responsabilitats i han impulsat Concactiva al llarg d'aquesta dècada
En la celebració no va faltar-hi un pastís commemoratiu elaborat per alumnes dels cursos d'Espai Cuina de Concactiva | Joan López

 

Ahir, dijous 3 d'octubre a la tarda es va dur a terme la celebraci√≥ institucional per a commemorar els 10 anys de vida de Concactiva, l'organisme aut√≤nom de desenvolupament de la Conca de Barber√†. El Conseller de Treball, Afers Socials i Fam√≠lies de la Generalitat de Catalunya va presidir l'acte a les instal¬∑lacions de l'ens a Montblanc. Chakir El Homrani va estar acompanyat del president del Consell Comarcal de la Conca de Barber√†, Mag√≠ Trullols; el conseller de Promoci√≥ Econ√≤mica, Santi Porta; l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu i personal divers de l'equipament.

 

El conseller, acompanyat de la comitiva institucional, va visitar les instal¬∑lacions de l'edifici i es va interessar per les obres d'ampliaci√≥ de la segona planta, que serviran per dotar de nou aulari i despatxos l'equipament. Tamb√© va rebre els treballadors i els alcaldes de la comarca, i va voler recon√®ixer la tasca que actualment duen a terme els professionals de Concactiva, tot posant en valor la feina que s'ha fet durant aquests 10 anys a la Conca de Barber√†.

 

En aquest sentit, Chakir El Homrani va destacar que ¬ę√©s un plaer acompanyar Concactiva en una celebraci√≥ tan especial, i va esperonar els treballadors a ¬ęcontinuar amb aquesta estrat√®gia espec√≠fica que ofereix l'ens per tal donar resposta a les necessitats de les persones en mat√®ria de treball i benestar social¬Ľ. Per la seva banda, Mag√≠ Trullols va afirmar que ¬ęes va tindre molta visi√≥ de futur i va ser un gran encert crear Concactiva fa 10 anys, ja que la traject√≤ria que ha tingut en aquesta d√®cada ha estat molt positiva i la comarca ha obtingut molt bons resultats en els √†mbits de l'emprenedoria, de la formaci√≥ i de l'ocupaci√≥¬Ľ.

El conseller també va visitar les instal·lacions d'Espai Cuina | Albert Oliva

 

L'acte va continuar amb la descoberta d'una placa commemorativa del des√® aniversari amb el lema ¬ę10 anys creant oportunitats¬Ľ, i es va fer un reconeixement als presidents i consellers de promoci√≥ econ√≤mica de la comarca que durant aquesta d√®cada han treballat per la consolidaci√≥ de Concactiva. Finalment, els alumnes d'Espai Cuina van servir un aperitiu elaborat per ells i es va fer una fotografia de fam√≠lia amb el past√≠s commemoratiu. 

 

Actualment, Concactiva ofereix un ventall molt ampli d'eines per als emprenedors, entre elles, programes de suport i acompanyament per a la creaci√≥ o consolidaci√≥ d'activitats econ√≤miques. L'ens comarcal tamb√© acull l'Oficina Comarcal d'Habitatge. Tamb√© compta amb una oferta formativa estable i coordina projectes per a afavorir l'ocupaci√≥.

 

A m√©s, coordina una xarxa de vivers d'empreses que es troben en diversos municipis de la Conca: un d'oficines que acull projectes empresarials de tota mena; un d'especialitzat en la producci√≥ de vi; un altre centrat en el cava; un per a l'elaboraci√≥ de l'oli d'oliva que es troba en construcci√≥ i tamb√© un centrat en l'elaboraci√≥ de productes agroalimentaris. Pr√≤ximament s'espera la posada en marxa de les instal¬∑lacions d'un viver destinat a la producci√≥ de cerveses.

 

Les xifres de Concactiva

Actualment, Concactiva acull una trentena de viveristes. Durant els darrers deu anys fins a una setantena han fet √ļs de les possibilitats que els ofereix l'OAD. Concretament el viver de celleristes ubicat a Barber√† de la Conca, ha produ√Įt 1.120.000 ampolles de vi de diversos emprenedors i s'han creat gaireb√© 150 empreses gr√†cies a l'assessorament dels professionals de Concactiva.

 

 A m√©s, s'han creat uns 180 llocs de treball a trav√©s de l'assessorament i s'han tramitat gaireb√© 750 ofertes de feina a trav√©s de la borsa. D'altra banda, unes 180 persones han participat en projectes de foment de l'ocupaci√≥ i s'han programat 55 cursos amb 780 alumnes. Pel que fa a l'habitatge, l'Oficina Comarcal gestiona una borsa de 45 immobles de mitjana i s'han tramitat gaireb√© 1700 ajuts a l'habitatge.

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris