FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

El grup Cunicarn ven el seu negoci de producció de carn de conill de l'Espluga de Francolí

Cunicarn ha decidit abandonar el negoci de producció de carn de conill per centrar-se en nous projectes de futur. La fàbrica de l’Espluga s’ha venut al grup Hermi
Imatge exterior de l'empresa Cunicarn a l'Espluga de Francolí. | acn

 

El grup Cunicarn ha venut el seu centre de producció de l’Espluga de Francolí al grup Hermi. Cunicarn ha decidit abandonar el negoci de producció de carn de conill per centrar-se, a partir d’ara, en nous projectes de futur que ampliaran les seves àrees d’activitat, així com en la innovació per a la fabricació de pinsos i genètica en els seus altres cinc centres operatius.

 

Aquest grup empresarial és el segon productor de carn de conill a tot l’Estat i també disposa d’un altre centre de producció a Celanova, Galícia, que també l’han venut, en aquest cas, al grup lleidatà Vall Companys.

 

Tot i la venda, es garanteixen els llocs de treball

Segons informa l’empresa familiar, l’operació garanteix l’activitat dels centres, de tots els llocs de treball i de les inversions previstes. 

 

El grup Hermi, la companyia líder en el sector de la cunicultura a Espanya, ha adquirit la fàbrica de l’Espluga de Francolí mitjançant la societat Cuniespluga. Amb la incorporació d’aquestes instal·lacions, dedicades a la producció i elaboració de carn de conill, el grup Hermi incrementarà la capacitat productiva i impulsarà l’eficiència.

 

 

  

De la seva banda, el grup Vall Companys, companyia càrnica de caràcter familiar amb posicions de lideratge a l’estat, compra la fàbrica gallega de Celanova, que es dedica igualment a la producció i elaboració de carn de conill, mitjançant la societat Avigal. Aquest centre de producció permetrà al grup lleidatà seguir reforçant la diversificació i el model operacional.

 

 

  

  

Els acords assolits, pendents encara dels tràmits necessaris, garanteixen l’activitat d’ambdós centres de producció i la continuïtat dels llocs de treball a l’Espluga i a Celanova. Així mateix, es mantindran els compromisos d’inversió previstos, que permetran seguir consolidant l’eficiència dels processos per continuar oferint productes amb les màximes garanties alimentàries, segons l’empresa. 

 

 

  

  

El soci i fundador de Cunicarn, Ramon Calbet, ha assenyalat que l’operació els permetrà diversificar el seu negoci cap a nous projectes i els facilitarà la inversió en especialització, centrant els esforços en la innovació en les àrees de fabricació de pinsos i genètica -inseminació de conills.

 

 

  

Per la seva banda, fonts del grup Hermi han apuntat que la compra de la fàbrica de l’Espluga de Francolí els permetrà accelerar el seu creixement i disposar d’un centre de producció a Catalunya. El grup Hermi és una empresa de caràcter familiar líder en el sector de la cunicultura a l’estat espanyol i el segon operador a Europa. Té centres de producció a Valladolid, Albacete i Bilbao.