Damià Amorós, del Museu de Poblet, nou vocal territorial de l’Associació de Museòlegs de Catalunya

Amorós agafa el relleu d’Ester Magriñà, directora del Museu d’Alcover
Damià Amorós (quart per l'esquerra) nou vocal territorial de l'Associació de Museòlegs de Catalunya. | AMC

 

Damià Amorós, del Museu de Poblet, ha estat escollit com a nou vocal de la secció territorial de l’Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC). Aquest dimecres, 3 de juliol, es va celebrar a Tarragona l’assemblea territorial de l’Associació on es va triar Amorós per ocupar el càrrec, rellevant la directora del Museu d’Alcover, Ester Magriñà.

L’acte va tenir lloc a la seu de l’exposició Tàrraco/MNAT del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ubicat al Tinglado 4 del Port.

Aquesta assemblea va reunir una quinzena d’associats vinculats a la secció territorial on destaquen membres dels equips del Museu d’Alcover, Museu de Reus, Museu del Port de Tarragona, Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Museu del Monestir de Poblet, Museu Diocesà de Tarragona, del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona o del mateix Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Damià Amorós és de Sarral, té 29 anys i és historiador de l’art i museòleg. Actualment desenvolupa la seva feina al Museu del Monestir de Poblet, recentment remodelat.

Més presència de l’AMC en el teixit associatiu

Un cop escollit com a nou vocal territorial de l’AMC, Amorós va exposar algunes de les propostes per al nou mandat. Una de les fites és incrementar la presència de l’AMC en el teixit associatiu de la demarcació i enfortir la relació entre els professionals dels museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

També va posar de manifest la necessitat de seguir amb la política de formació realitzada des de l’entitat, on destaquen les visites tècniques en centres i museus de la regió.

Per últim, Amorós va remarcar la necessitat d’augmentar les sinergies entre les altres seccions territorials o delegacions d’associacions professionals del món cultural i del patrimoni a més de millorar les relacions amb les administracions públiques de la demarcació de Tarragona.

L'Associació de Museòlegs de Catalunya és una associació cultural sense ànim de lucre que aplega professionals dels museus i del patrimoni cultural de Catalunya. Està estructurada en quatre seccions territorials i diverses comissions de treball, i representa un gran nombre de professionals del sector.

Durant el proper any 2020 l’Associació de Museòlegs de Catalunya celebrarà el seu 25è aniversari, amb una programació d’activitats que també englobarà la demarcació de Tarragona.

"Èxit de les activitats de la Setmana Jove de Vilaverd" "El festival Riubombori de l’Espluga celebra una edició especial en homenatge a Jordi Francolí"