Dissabte s'estrena el sisè cicle de debats Visions 5.1 al Museu de la Vida Rural

L’Associació La Conca 5.1 organitza la sisena edició del cicle de debats Visions 5.1, que s’estrenarà aquest dissabte debatent sobre ruralitats, economia, cultura i territori
El Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí acollirà una nova edició del cicle | Redacció

 

El cicle de debats Visions 5.1 organitzat per l’associació La Conca 5.1 arriba a la seva sisena edició i, per celebrar-ho, s’ha envoltat de personalitats de renom del món del vi, el territori i del desenvolupament local. Seguint el format d’anys anteriors, es duran a terme fins a tres debats amb l’objectiu de reflexionar sobre el món rural, l’energia, el canvi climàtic i l’enoturisme.

 

L’estrena del cicle Visions 5.1 serà aquest dissabte 11 de maig a les 18.00 h al Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí. Sota el títol de «Ruralitats» María Sanchez, Pili Sanmartín, Mireia Font, Gemma Flores Pons, Pebbels Gimenez, Jordi París, Gemma Carbó i Montserrat Serra debatran sobre la realitat dels territoris rurals i les estratègies per dinamitzar i valorar tot el que neix d’aquests entorns.

 

María Sanchez és veterinària rural i escriptora. Acaba de treure el llibre «Tierra de mujeres» (Seix Barral, 2019) sobre les dones i el món rural; Pili Sanmartín és poeta i viticultora. És una de les responsables del celler Bàrbara Fores de la Terra Alta i participa en diversos projectes socials i culturals. Mireia Font és responsable de la casa rural Casa Leonardo i una de les impulsores de la iniciativa turística El Cinquè Llac al Pallars Jussà. Gemma Flores Pons és membre de la Cooperativa L’aresta de Santa Coloma de Queralt i de l’Ateneu Cooperatiu del Camp-Coopcamp. Pebbels Gimenez és ramadera i forma part del col·lectiu Ramaderes de Catalunya. Jordi París és el gerent de Concactiva, l’Organisme de Desenvolupament local de la Conca de Barberà. Gemma Carbó és directora del Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí i Monserrat Serra periodista i escriptora experta en temes de desenvolupament rural i territori.

 

El segon debat tindrà lloc el divendres el 31 de maig al Museu de la Vida Rural parlant sobre energies, medi ambient i canvi climàtic. El tercer i últim d’aquesta edició serà el 21 de juny a Montblanc debatent sobre enoturisme, màrqueting, vi i comunicació. El cicle Visions 5.1 compta amb el suport de Vermuts Miró i la col·laboració del Museu de la Vida Rural, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Montblanc i l’Ateneu Cooperatiu del Camp. L’establiment oficial és el Sant Francesc Restaurant de Montblanc.