Participants en el Dia Mundial de la Poesia a Montblanc, a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles.

Montblanc omple de gom a gom la Biblioteca Comarcal per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Es va fer la lectura de poemes en diversos idiomes i els alumnes de l’escola municipal de música Josep Porter Rovira van fer una actuació

La sala Josep Porter de la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc es va omplir de gom a gom amb motiu del Dia Mundial de la Poesia que es va commemorar el passat dijous 21 de març. L'Ajuntament montblanquí, l'Oficina Jove de la Conca de Barberà, el Servei Comarcal de Català, i la Biblioteca Comarcal, en col·laboració amb l'associació literària l'Escarritx i l'Escola Municipal de Música van celebrar un acte de lectura poètica que amb l’objectiu d’acostar al màxim el fet poètic a la població de la vila montblanquina.

La Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsa un seguit d'accions poètiques al territori de parla catalana, en les quals s’emmarca aquest acte.

En aquest sentit, i per celebrar aquest dia, es va triar el text  ‘Música de l'ànima teixida amb paraules’ de Rosa Fabregat. Es tracta d’un poema que s'ha traduït del català a vint llengües més i a les altres llengües oficials a Catalunya.

  

Lectura de poemes i música

L'activitat es va dur a terme dijous 21 de març a les 18.30 hores a la biblioteca. El poema ‘Música de l'ànima teixida amb paraules’ de Rosa Fabregat, va ser llegit en diferents llengües: català, àrab, francès, romanès, rus, castellà, anglès, italià, portuguès, xinès i basc.

Alumnes de l'escola municipal de Música Josep Porter i Rovira fent l'actuació musical del Dia Mundial de la Poesia, a Montblanc.
La nota musical la van posar alumnes de l'escola municipal de música Josep Porter i Rovira. | Cedida

L'Associació literària l'Escarritx va llegir de nou el poema en català i va recitar altres textos poètics de Joan Brossa per commemorar el centenari del naixement del poeta. La nota musical la van posar alumnes de l'escola municipal de música Josep Porter i Rovira que van interpretar diferents peces per amenitzar la vetllada. L'acte va finalitzar amb la lectura d'un poema de Ventura Gasol i d’unes paraules d'agraïment del regidor de cultura de l'Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat.

També et pot interessar:


Comentaris