S'ajorna l'acte cultural del Dia Mundial de la Poesia a Montblanc

Seguint les recomanacions de la Generalitat, s'ha decidit no celebrar l'acte previst

ACTUALITZACIÓ 11/03/2020

Segons han informat des de l'Ajuntament de Montblanc, queda ajornat l'acte cultural de lectura de poemes que s'havia de celebrar el divendres 20 de març a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de la capital de la Conca de Barberà per tal de commemorar el Dia Mundial de la Poesia. L'acte s'ajorna seguint les recomanacions de la Generalitat en referència al coronavirus. 

 

Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanillas de Montblanc. | Júlia Giribets

 

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que es commemora el dissabte 21 de març, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d’accions poètiques al territori de parla catalana.

 

Per celebrar-ho s’ha triat la poesia ‘A hora foscant’ de Josep Carner. El poema s’ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre aquelles que parlen els altres ciutadans del país.

 

L’Ajuntament de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, el Servei Comarcal de Català, la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles, l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira, el Museu Comarcal i l’Associació literària l’Escarritx han preparat un acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població de la vila.

 

Música i poesia en diferents llengües

L’activitat es durà a terme el divendres dia 20 de març a les 18.00 hores a la biblioteca. El poema ‘A hora foscant’ de Josep Carner, serà llegit en diferents llengües com l’anglès, l’àrab, el català, el castellà, francès, portuguès, romanès o rus, entre altres.

 

A més, l’Associació literària l’Escarritx llegirà altres poemes de Josep Carner per commemorar el centenari del naixement del poeta. Durant l’acte, els i les alumnes de l’Escola Municipal de Música interpretaran diferents peces.

Més notícies de la categoria Conca de Barberà