El ‘Dimecres Tapa’ de Montblanc es prepara pel seu millor mes

S’espera que a l’agost s’incrementi el nombre d’usuaris d’aquesta exitosa proposta gastronòmica
Les terrasses, plenes cada dimecres d'estiu gràcies a la iniciativa. | Joan López

 

El ‘Dimecres Tapa’ de Montblanc arriba al seu equador. Ja ha passat el mes de juliol i ara falten les setmanes d’agost perquè montblanquins i forans puguin gaudir de les millors tapes del municipi en 22 bars i restaurants, sempre en dimecres al vespre. De moment, força gent s’ha acostat als locals participants a fer la seva tapa acompanyada amb una copa de vi, però s’espera que aquest mes, amb la calor i les vacances, augmentin els clients.

 

Tot i que la pluja va fer la guitza en dos dels dies del mes de juliol, les perspectives per l’agost són molt bones. «Amb la calor que està fent i tenint en compte que molta gent fa vacances, s’animarà molta més gent a venir», explica Carme Vilalta, secretària de l'Associació d'Empresaris d'Hosteleria de la Conca de Barberà (AEHCB).

 

‘Dimecres Tapa’ atrau montblanquins i forans

Aquesta ruta gastronòmica celebra enguany la seva sisena edició i està més que consolidada entre els montblanquins i també entre els turistes, que molts la coneixen i venen expressament. «Molta gent ho espera, és un dels actes de l’estiu a Montblanc», diu Vilalta.

 

Els montblanquins no falten a la cita. «És una proposta per sortir pel poble i conèixer llocs on potser no hi havien anat mai, és una excusa per rodar pel municipi un dia en què habitualment la gent no està acostumada a sortir a sopar fora», explica la secretària de l’AEHCB. Però els visitants de la resta de la comarca, tampoc s’ho volen perdre «ve gent de Vinaixa, o l’Albi per fer la tapa». Molts turistes també coneixen de l’existència de la ruta gastronòmica i aprofiten la seva estança en el municipi per degustar les tapes.

 

L’any passat es van servir 15.000 tapes

En l’edició anterior les xifres posen de manifest l’èxit del ‘Dimecres Tapa’. Només l’estiu passat es van servir fins a 15.000 tapes i 13.000 copes de vi. Aquest any, s’espera igualar aquests números «com a mínim», afirma Carme Vilalta.

 

Gràcies a aquesta ruta gastronòmica, la imatge que presenta Montblanc els dimecres al vespre és equiparable a la d’un cap de setmana «o encara amb més gent, ja que el cap de setmana n’hi ha que marxen fora», diu la secretària de l’AEHCB. Per tant, aquesta ruta «suposa fer sortir la gent de casa en un dia que no ho farien, omplim els locals un dimecres a la nit, és una gran aposta», conclou.

 

Delicioses creacions gastronòmiques

‘Dimecres Tapa’ va començar el dia 11 de juliol i acabarà el 29 d’agost. La ruta està organitzada per l'Associació d'Empresaris d'Hosteleria de la Conca de Barberà (AEHCB) i contribueix a dinamitzar la restauració i el turisme a Montblanc. Aquest any hi prenen part 22 bars i restaurants, tres més que l’any passat, que serveixen tapes creades específicament per a la ruta, al preu de 2 euros per degustació. Les creacions gastronòmiques es poden maridar amb els vins de la DO Conca de Barberà, que col·labora amb la iniciativa, a 1,5 euros per copa.

 

  

Entre altres mostres de cuina, els participants a la ruta poden degustar enguany creacions com cruixent de cua de bou amb poma, carabassa i safrà, presa ibèrica, caneló de galta, una fideuada vegana o una mescla de sushi. Els establiments serveixen les tapes a partir de les 19.30 hores dels dimecres.

 

 

Mostra d'una de les tapes que es van servir a l'edició anterior. | Cedida

 

 

  

  

  

L'AEHCB també sorteja una capsa regal de cap de setmana entre els clients. Per optar-hi cal que 6 establiments segellin la butlleta de participació a la ruta, omplir les dades personals i lliurar-la a qualsevol dels establiments participants. Els restaurants i bars on degustar les tapes són: Bar Casal Montblanquí, Cafeteria Garbí, Isama, Cal Jordi, Cal Xixonenc, Carnaby, Central Plaça, El Cortijo, El Comerç del Mallol, El Pergamí, El Seguici, L'Arc, L'Ocell Blau, La Canal 2, La Dolça Violeta, La Tocineria, Miric's, Sant Francesc Restaurant, El Call, Xurreria Sant Jordi, Cal Magret i Ull de la Vila.