Exterior del Museu de la Vida Rural

Visita el Museu de la Vida Rural i la Fassina Balanyà amb una única entrada

L’entrada es pot adquirir de manera presencial en qualsevol dels dos museus i inclou la visita als dos espais

L'àrea de Turisme de l'Ajuntament de l'Espluga i el Museu de la Vida Rural ofereixen conjuntament una nova modalitat d'entradacombinada que inclou la visita als dos espais.

L'entrada dona accés als usuaris a visitar el Museu de la Vida Rural i a fer la visita semi guiada al museu de l'antiga fàbrica d'aiguardent de la Fassina Balanyà, de titularitat municipal i inclosa en la Xarxa del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Aquesta oferta conjunta es va començar a oferir a mitjans d'agost i es pot adquirir de manera presencial en qualsevol dels dos museus i també a través del web del Museu de la Vida Rural i de Turisme de l'Espluga. El seu preu és de 6 € per als adults i és gratuïta fins als 18 anys.

Els dos atractius, que comparteixen un relat molt proper, estan situats a només uns metres de distància i amb aquesta entrada combinada es proposa que una visita pugui complementar l'altra. Així doncs, es vol incentivar als turistes a conèixer aquests dos espais culturals que relaten la ruralitat i diverses activitats tradicionals del camp del nostre país.

El Museu de la Vida Rural

Exterior del Museu de la Vida Rural
Imatge de l'exterior del Museu de la Vida Rural | Turisme Espluga de Francolí

El Museu de la Vida Rural és un centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural, sota el lema 'Per saber on anem, cal saber d’on venim'.

És una institució cultural privada creada l’any 1988 per la Fundació Carulla que pretén mostrar totes les característiques de la vida tradicional a les viles i pobles de Catalunya, fent especial esment a la pagesia com a element primordialment destacat del món rural. Conté un variat fons de peces en exposició permanent relacionades amb la vida tradicional, la cultura, la pagesia, les arts i oficis artesanals.


La Fassina Balanyà

Imatge de l'interior del Fassina Balanyà
Imatge de l'interior del Fassina Balanyà | Turisme Espluga de Francolí

La Fassina Balanyà és una antiga destil·leria d'aiguardent que té els seus orígens en la dècada de 1830 i és un dels 27 centres museístics i patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya.

A través de la maquinària antiga i restaurada s'explica el procés productiu per l'obtenció d'aiguardent i derivats a partir de la brisa del raïm.

Aquests espais estan inclosos en el Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica, on cadascun dels museus i centres que formen part d'aquest Sistema ressalta la seva pròpia singularitat, amb la finalitat de conservar, investigar i realçar el patrimoni moble i immoble que conserva, per tal d'analitzar un aspecte de la industrialització a Catalunya.

La visita a la Fassina Balanyà comença amb un audiovisual de presentació, la visita guiada a l'antiga fàbrica i s'acaba amb una destil·lació en directe i degustació d'aiguardent i licors.


L'entrada conjunta inclou la visita lliure al MVR i semi guiada a la Fassina Balanyà, dins el seu horari d'obertura:

— En el cas del Museu de la Vida Rural aquest és de dimarts a dissabte de 10.30 a 18.30 hores i els diumenges de 10.30 a 14 hores.

— I en el cas de la Fassina Balanyà el seu horari d'obertura és de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 hores i de 16 a 18 hores i els diumenges i festius està obert de 10.30 a 13.30 hores.


Comentaris