S'esfondra part de l'església de Savallà del Comtat

El temple és barroc i està inclòs dins l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya

Montblanc i l'Espluga de Francolí no són els dos únics municipis de la Conca de Barberà on les intenses pluges d'aquesta nit han fet destrosses a la via pública, als edificis i al patrimoni. 

A Savallà del Comtat, un petit municipi situat a la vall del Riu Corb, a la part de la Conca de Barberà que limita amb la Baixa Segarra, part de l'església parroquial de Sant Pere del municipi s'ha esfondrat a causa dels aiguats, tal com mostren aquestes imatges.

L'altar de l'església ha quedat sepultat per la teulada | Cedida

La cúpul·la de l'església ha quedat força malmesa a causa de l'esfondrament | Cedida

El temple és barroc i està inclòs dins l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Va ser construïda sobre una anterior romànica de la qual no en quedava cap vestigi i actualment pertany a l'Arxidiòcesi de Tarragona. En aquests moments s'està avaluant l'estructura de l'edifici per veure si l'afectació es pot extendre a altres parts del temple a la vegada que està previst que comencin les tasques de desenrunament com més aviat millor, un cop garantida la seguretat de l'estructura. 

  

"🔴 Ho han perdut tot: «No queda res...L'aigua ho ha pres tot»" "🔴 ATENCIÓ: Ferit el maquinista d'un tren que ha bolcat entre l'Espluga i Vimbodí"