Els nous regidors de Som Espluga, per a la propera legislatura.

Som Espluga arrasa a les municipals i obté còmodament l'alcaldia

A Santa Coloma de Queralt es produeix un triple empat i a Sarral torna a guanyar Josep Amill on, possiblement, haurà de fer pactes

Josep M Vidal serà el proper alcalde de l'Espluga de Francolí. Això serà gràcies a la confiança de 1287 espluguins que han dipositat la papereta de Som Espluga-AM en aquestes eleccions municipals.La formació ha arrasat literalment en les votacions, obtenint el 62,11% dels vots, la qual cosa es tradueix en 7 regidors i en una majoria absoluta. En segona posició, però amb força distància, ha quedat Junts per l'Espluga de Francolí, partit encapçalat per Jordi Torra i que actualment formava el govern municipal, amb 487 vots i un 23,5%, la qual cosa els permetrà tenir 3 regidors. 

Consulta aquí els resultats de les eleccions municipals a l'Espluga de Francolí

 

Pel que fa als altres dos partits que optaven a l'alcaldia, Nova Espluga-FIC aconsegueix un regidor amb 164 vots, però Espluga Viva, queda fora en obtenir 96 vots. 

Josep Amill guanya en vots a Sarral

Si repassem altres pobles de la Conca de Barberà, el fins ara alcalde de Sarral, Josep Amill, ha guanyat les eleccions municipals al poble, obtenint 335 vots i 4 regidors. Tot i això, no té majoria per governar el solitari, la qual cosa podria provocar pactes amb els altres dos partits que han obtingut representació en el consistori: Fem Poble-AM amb 277 vots i 3 regidors i Units per Sarral-FIC amb 217 vots i 2 regidors. 

Triple empat a Santa Coloma de Queralt

Els resultats electorals a Santa Coloma de Queralt han deixat un panorama quasi idèntic en els tres partits que competien per l'alcaldia. El més votat ha estat ERC-AM amb 492 vots i 4 regidors. Tot i això, Compromís per Santa Coloma ha quedat en segon lloc amb només 5 vots de diferència, obtenint-ne 487 i també 4 regidors. Amb 18 vots menys ha quedat en tercera posició Junts per Santa Coloma, que ha obtingut 469 vots i 3 regidors. 

Gairebé s'ha produït un empat tècnic entre les tres formacions, que hauran de començar a parlar de pactes per a la governabilitat del municipi. 

La fórmula Junts, la que obté més regidors

Els vots a la Conca de Barberà, han anat a parar majoritàriament a ERC, però la fórmula Junts, és la que guanya en nombre de regidors, ja que ha obtingut la victòria en 9 municipis. Seguidament, trobem ERC, que ha guanyat en 7 municipis i, per últim, altres partits independents o municipalistes, que han obtingut la victòria en 5 pobles de la comarca. Cal destacar la singularitat de Vilanova de Prades, on el PSC obté la victòria, únic municipi de la Conca on governaran els socialistes.

Senan i Savallà, les alcaldies més 'matineres'

Quan els col·legis electorals han tancat portes aquest diumenge al vespre, ha començat el recompte de vots. Hi ha municipis on, en pocs minuts, ja se sabia el resultat. És el cas de Senan, un petit poble de la Conca de Barberà on Acord per Senan ha obtingut 24 vots, enfront dels 0 del PSC. Amb un 83% de participació, Carme Ferrer, tornarà a ser alcaldessa. 

Uns minuts després es coneixia també el resultat de Savallà del Comtat, on Junts per Catalunya s'ha imposat a ERC per 3 vots de diferència. 

Cap sorpresa en municipis com Conesa, Solivella o Pira, on només es presentava una sola candidatura i ja es coneixia qui serà el pròxim alcalde o alcaldessa.

També et pot interessar: