Montblanc celebra una nova edició del Festival Essències amb Doctor Calypso i Pablo Hasél

El festival musical i gastronòmic de la Vila Ducal arriba a la tercera edició i es farà els dies 25 i 26 d'agost
Una imatge del festival Essències de Montblanc   | Redacció

 

Un any més, i ja en són tres, torna el Festival Essències de Montblanc. Un espai alternatiu que durant els dies 25 i 26 d'agost farà de Montblanc un nucli cultural de música i gastronomia. Es tracta d'un projecte amb inquietuds socials que es va crear l'any 2015 per l'associació homònima. Durant aquests anys, l'Essències ha anat creixent i actualment s'està posant tot a punt per realitzar, en un futur no gaire llunyà, una edició d'hivern. La localització d'aquesta edició, però, encara és desconeguda.

Consulta en aquest enllaç els horaris de l'Essències 2018.

 

A l'Essències 2018 podrem veure actuacions musicals d'artistes i grups com Andrea Motis, La Vella Dixieland, Yacine Belahcene, Stromboli Jazz Band, Dr. Calypso, Pablo Hasél, Adala & The Same Song Band, El Senyor Peix i Miguel Caamaño. A més, no podia faltar l'habitual concentració de 'food trucks', que permetrà als assistents degustar el més variat i pintoresc de la cuina local i internacional. Com sempre, amb aliments ecològics i de proximitat.

 

Maridar música i gastronomia a l'Essències

Enguany, el maridatge de música i gastronomia serà diferent per a cada nit. D'aquesta manera, el dissabte 25 d'agost, es combinarà el bo i millor de les propostes de jazz i world music de Catalunya amb una mostra de vins DO Conca de Barberà, on els productors aconsellaran els visitants sobre els productes més adients als seus paladars. La nit del diumenge 26, en canvi, es presenta més moguda, amb una edició més reivindicativa que mai en la qual es combinaran el mestissatge, el reggae i l'ska junt amb una mostra de cervesa artesanal amb els millors productors de cervesa artesana.

 

La programació de l'Essències

La programació de l’Essències 2018 de Montblanc s’obrirà el dissabte 25 d’agost a les 18.30 hores amb l’actuació de Stromboli Jazz Band, un grup que farà ballar a tots els presents amb la seva música de jazz popular, dixieland i swimg. Seguidament, a les 20.00 hores, a l’escenari Sant Jordi del fossar de Santa Tecla hi actuarà Yacine Bleanche, una cantat de pare algerià i mare catalana, que a través de la seva música mediterrània de ben segur que no farà quedar quiets a cap dels assistents al concert. La coneguda trompetista Andrea Motis, també visitarà la Vila Ducal; serà el mateix dissabte 25 a les 22.00 hores a l’escenari Sant Jordi. I per acabar la nit, La Vella Dixieland, un grup català fundat l’any 1980, portarà el seu jazz clàssic a l’edició d’enguany de l’Essències.

 

Diumenge, 25 d’agost, serà el torn de Pablo Hasél i Doctor Calypso. El raper lleidatà, conegut per les seves lletres directes i lliures d’eufemismes, cantarà a les 21.30 hores i els barcelonins Doctor Calyspso tancaran la nit amb el seu reggae i ska més animat. Destacar que Dr. Calypso s'acomiaden enguany després de 30 anys dalt dels escenaris arreu del món, on han fet ballar a milers de persones. El Senyor Peix i Adala & The Same Song Band seran les dues bandes que obriran la tarda del diumenge 25 d'agost. Tots els concerts es desenvoluparan a l'escenari Sant Jordi del Fossar de Santa Tecla de Montblanc.

 

Una edició d’hivern de l’‘Essències’

El projecte Essències va ser creat l’any 2015 per persones amb inquietuds culturals i socials amb l’objectiu de difondre la cultura, la música i la gastronomia del país. I una de les novetats que els organitzadors avancen «de cara a un futur no molt llunyà» és que el festival està gestant una edició d’hivern en «una fantàstica localització del nostre país». 

 

Entre d'altres, aquests són alguns dels artistes que han passat per l’Essències en les tres edicions que s'ha celebrat a Montblanc: The Gramophone Allstars, Llibert Fortuny Gas Band, Raynald Colom, Omar, Carlos Sarduy, Moya Kalongo, Paula Grande, Marco Mezquida i Celeste Alías.