GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc estrena l’activitat ‘A la vinya, en família’ amb èxit de participació

S’emmarca en la programació #Safrània365, centrada en petits esdeveniments al voltant dels productes de proximitat
Imatge de l'activitat 'A la vinya, en família', estrenada aquest passat cap de setmana a Montblanc. | Cedida

 

El passat cap de setmana es van realitzar dos actes dins la programació #Safrània365, centrada en petits esdeveniments al voltant dels productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc. En concret, el protagonista va ser el món del vi i de la vinya.

 

El primer d’ells va ser dissabte al matí, amb l’estrena d’una nova activitat adreçada al públic familiar, ‘A la vinya, en família’, amb l’objectiu d’apropar el cicle de la vinya i l’elaboració del vi a les famílies amb nens.

 

L’activitat va tenir lloc a les vinyes i el celler de Mas Foraster de Montblanc. A través d’una gimcana, una trentena de participants, grans i petits, van passejar entre vinyes al mateix temps que gaudien d'una visita guiada. Va finalitzar amb un esmorzar amb productes locals i de temporada, amb tast de vi i most.

 

Aquesta ha estat la segona activitat de les organitzades dins el cicle ‘Viu Montblanc en família’ i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família.

 

Imatge de l'activitat 'A la vinya, en família'. | Cedida

 

Les següents propostes també coincideixen en un cap de setmana d'activitats de  #Safrània365. Les tardes dels dies 9 i 10 d'agost s'estrena la Mostra de cervesa artesana a Montblanc. I en aquest marc hi haurà dos tallers: ‘Com i amb què s'elabora la cervesa' i ‘Art en vidre'. Els dies 10 i 11 d'agost a les 9.00 hores es farà una plantada de safrà en família a l'hort d'Aromis.

 

El PECT TurisTIC, un abans i un després en el turisme

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

 

PECT significa ‘Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial’, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

 

El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

 

Debat sobre l’enoturisme

L’altra activitat del cap de setmana va tenir lloc el divendres 21 a les 19.00 hores. La sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc, va acollir el darrer debat del cicle Visions 5.1 organitzat per l’associació La Conca 5.1 en col·laboració amb l'Oficina de Turisme de Montblanc, sota el títol ‘Enoturismes’.

 

Darrer debat del cicle Visions 5.1 a Montblanc. | Cedida

 

El debat va donar veu a diversos professionals experts que van reflexionar sobre la capacitat d'atraure visitants i generar activitat econòmica en l'àmbit local en zones productores de vi. L'activitat va ser d'un gran nivell i va resultar molt interessant i profitosa per als assistents.