Montblanc

L’exèrcit espanyol es compromet a reconstruir el pont de la font del Bolovi de Montblanc, malmès pels aiguats

El govern central s’ha compromès a refer el pont el més aviat possible davant la desesperació d’una empresa local greument afectada

Els aiguats del mes d’octubre van canviar completament el paisatge d’alguns municipis de la  Conca de Barberà  i van destrossar diverses infraestructures essencials per al desenvolupament econòmic de la zona.

Un exemple d’aquesta situació és el pont de la font del Bolovi, malmès per la riuada i lloc de pas de camions per accedir a una granja de pollets de Montblanc que es troba a tocar del terme municipal del’Espluga de Francolí. Les destrosses del pont impedeixen des de fa quasi cinc mesos el pas de vehicles, que han de fer un recorregut alternatiu per un camí poc estable. En el cas dels camions, a més, han bolcat dos d’ells i molts pollets moren durant el recorregut per la inestabilitat del terreny. Una situació que l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha titllat sempre d’ «insostenible».

La reconstrucció del pont havia d’arribar amb el famós decret dels aiguats  que està pendent de publicar-se per part del govern central, que permetrà arranjar els desperfectes de la riuada amb subvencions, però davant el retard i la incertesa sobre la data de publicació del decret, l’Ajuntament ha intentat esgotar totes les vies per poder ajudar aquesta empresa que està tenint greus pèrdues per no disposar del pont.

Pedro Sánchez ha confirmat que l’exèrcit es compromet a reconstruir el pont

En aquest sentit, l’alcalde ha estat fent pressió perquè el govern acceleri al màxim la publicació del decret, a través del Subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, i de la Delegada del govern,  Teresa Cunillera. Veient que el decret no arriba i que la situació de l’empresa és realment complexa, Cunillera va oferir l’exèrcit per tal de rehabilitar el pont com a mesura d’emergència, mentre no es pugui fer la rehabilitació definitiva.

Per tant, el govern central s’ha compromès a dur a terme aquestes obres urgents i així mateix ho va reconèixer ahir el president del govern, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats.   

L’Ajuntament de Montblanc agafa aquestes declaracions amb pinces, ja que també hi havia la promesa de publicar el decret de forma urgent i encara estan esperant que arribi, tot i això es mostren satisfets pel compromís adquirit, ja que es podrà reconstruir el pont de forma ràpida. El següent pas l’ha de fer el consistori, realitzant treballs previs per tal de poder condicionar la zona perquè l’exèrcit comenci les tasques com més aviat millor.