Èxit de participació en les multitudinàries Festes Quinquennals de Vimbodí i Poblet

Les festes dels Torrents es remunten al 1944, i des d’aleshores s’han celebrat ininterrompudament els anys acabats en 9 i en 4
Dissabte al migdia la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya va visitar Vimbodí i Poblet | Cedida

 

Emoció, festa, multituds i alegria. Aquestes són algunes de les paraules que defineixen l’emoció dels vimbodinencs i vimbodinenques que aquest cap de setmana han pogut gaudir de les celebracions de les Festes Quinquennals 2019, una de les festes més arrelades al municipi que se celebra cada cinc anys i que, des del mes de març, està inclosa en el Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya per part de la Generalitat.

 

 

Durant tot el cap de setmana, els carrers del municipi s’han omplert de gom a gom per a participar dels actes populars i de l’esplèndida decoració dels carrers del municipi, fruit de la intensa tasca prèvia dels voluntaris que, en les últimes setmanes, durament per fer lluir tots els racons de la localitat.

 

Un cap de setmana intens d’actes

Entre els programes més destacats del cap de setmana, cal posar de relleu el bon nivell de seguiment popular de la professó de benvinguda, que es va iniciar el dissabte 7 de setembre al vespre, amb el trasllat de la Mare de Déu dels Torrents des de l’ermita a l’església parroquial amb la Professó dels Fanalets. L’acte va finalitzar amb el rosari, la benvinguda institucional i la veneració dels fidels. Pel que fa a les cites més importants del calendari d’aquest diumenge, cal posar de relleu el bon seguiment de l’ofrena floral i al eucaristia, així com de la recepció a les dones que duen el nom de Maria dels Torrents, i la professó pels carrers de la vila.

Les millors imatges de les Quinquennals de Vimbodí | Àngel Ullate

 

Dilluns els actes van continuar amb l’Ofici Solemne presidit per l’abat de Poblet, P. Octavi Vilà Mayo i, a la tarda, la professó de retorn de la Santa Imatge fins a l’ermita, cites que van posar el punt i final a una de les celebracions tradicionals més arrelades i més estimades pels ciutadans.

 

Com cada edició, les Festes Quinquennals arriben després de l’esforç constant de les entitats organitzadores –la Parròquia de la Transfiguració del Senyor i la Comissió de les Festes Quinquennals– que s’han unit per a confegir un programa d’actes que, un cop més, ha posat de manifest la importància d’aquesta celebració per als ciutadans.

 

75 anys de solemnitat

Les festes dels Torrents es remunten al 1944, i des d’aleshores s’han celebrat ininterrompudament els anys acabats en 9 i en 4. Aquesta cita es caracteritza per la solemnitat dels diversos actes programats, tots ells de caràcter litúrgic, i per la vistositat dels guarniments amb què els veïns i les veïnes de la vila omplen carrers i places com a homenatge a la copatrona. Així, s’hi poden veure catifes de flors de paper i naturals, elements vegetals, fanals i altres ornaments que converteixen Vimbodí en un esclat de llum, color i originalitat. 

Les millors imatges de les Quinquennals de Vimbodí | Àngel Ullate