Més de 2.000 persones visiten el Museu Comarcal de Montblanc durant el primer trimestre de l'any

L’exposició sobre el Carnaval ha atret el gruix de visitants en aquests primers mesos de 2020
Més de 2.000 persones han visitat el museu. | Cedida

L’exposició retrospectiva sobre el Carnaval de Montblanc (1978-2019), organitzada pel Museu Comarcal de la Conca de Barberà de Montblanc ha aconseguit un gran increment de les visites a l’equipament. Així doncs, en els mesos que portem de l’any 2020, s’han rebut 2047 visites al museu montblanquí, 1.150 de les quals, han estat durant l’exposició del Carnaval.

 

D’aquests visitants, uns 700 són habitants de Montblanc. Molts d’ells feia anys que no visitaven les instal·lacions, un fet que, segons apunten des del museu, «els ha causat una impressió molt positiva».

 

Diverses entitats de la comarca fet possible l’exposició

L’exposició, integrada en el discurs permanent del museu, ha estat realitzada amb la col·laboració de diverses persones i sectors de la comarca.

 

Nombroses colles, de totes les èpoques, s’han acostat al Casal dels Josa amb disfresses, elements de les carrosses i fotografies per a ser exposades, tot participant en el muntatge de la mostra. També hi han col·laborat diferents establiments, entitats i institucions de la comarca que han cedit materials com ara maniquins, vitrines o documentació.

 

Pròximes activitats al museu

La programació del museu no s’atura i continua aquest dijous dia 12 de març a les 19.00 hores amb la presentació del llibre que recull les ponències de les I Jornades Internacionals d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la península ibèrica. Més endavant, el dia 3 d’abril, s’inaugurarà una nova exposició, protagonitzada per l’artista Enric Adserà, veí de Barberà de la Conca i resident a Holanda.

Més notícies de la categoria Conca de Barberà