Una nova exposició del Museu de la Vida Rural mostra la vida a l'Espluga abans de la riuada i de la Covid-19

'La prèvia normalitat' inclou una trentena de retrats i desenes de fotografies més de diversos espais del poble
L'exposició es podrà veure al Museu de la Vida Rural fins al 30 de juny | Cedida

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí inaugurarà divendres a la tarda l'exposició 'La prèvia normalitat', conformada per 30 retrats de gran format resultants d'un projecte col·lectiu realitzat per una vintena de fotògrafs i comissariat per Albert Carreras. La mostra també recull la resta de fotografies que conformen el projecte, unes 200, les quals es van fer durant el setembre i l'octubre de 2019. Seguint referents com el treball 'In the American West' de Richard Avedon, el grup va fer centenars de fotografies en diversos espais de l'Espluga i en diferents sessions en un ambient de finals d'estiu en el que res feia pensar en el que vindria en els mesos posteriors amb l'impacte de la riuada del 22 d'octubre, la Covid-19 i el confinament.

Els autors del projecte fotogràfic que s'exhibirà a la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural són Carolina Santamaria, Cristina Climent, Elisenda Trilla, Eva Bonet, Joan Antoni Delgado, Joan Tarès, Josep Maria Vallès, Josep Maria Masqué, Mar Garcia, Maria Querol, Marta Garcia, Marta Josa, Montse Vernet, Núria Creus, Rosa Gené, Santi Boqué, Sergi Bru i Àlex Foix.

Segons informa el museu, el projecte ha reposat durant el confinament, fins que el col·lectiu ha cregut convenient proposar-lo com una representació visual del moment previ a l'emergència, però també com un gest d'esperança, de comunitat i de mirades compartides.

L'exposició s'inaugurarà a dos quarts de set de la tarda seguint els protocols de seguretat del Museu de la Vida Rural en relació a la Covid-19. És per això que, tot i ser d'accés gratuït, caldrà obtenir una entrada a través del web del museu per garantir l'aforament. En cas de completar l'aforament es faria un segon acte d'obertura una hora després, a dos quarts de vuit.

La mostra es podrà veure només fins al 30 de juny i, degut al mateix protocol de seguretat de la Covid-19, també caldrà fer reserva prèvia obtenint una entrada gratuïta des del web del museu o per telèfon.

"La greu situació de les pirotècnies per la suspensió de les festes majors de l'estiu" "El motiu de la nova consulta participativa de l'Espluga de Francolí"