Exposició virtual de fotografies del fons de Vicenç Baldrich a l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

La mostra intenta donar un tastet dels documents gràfics que conté el fons del fotògraf montblanquí

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà ha publicat una exposició virtual de més de 150 fotografies del fons Vicenç Baldrich. La mostra intenta donar un tastet dels documents gràfics que conté el fons del fotògraf montblanquí. En aquest sentit, en l’exposició s'hi poden consultar fotografies relacionades amb la vila ducal, com ara paisatges, carrers i l’entorn més proper. També fotografies de les festes i tradicions de la cultura popular, imatges que representen la vida quotidiana de mitjans del segle passat, oficis, fotografies d’escolars o relacionades amb l’esport, i del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, així com també instantànies de successos que han esdevingut històrics.

El productor del fons, Vicenç Baldrich, va néixer a Montblanc l’any 1913. De ben jove, va exercir de joier amb el seu oncle, el qual tenia un establiment al carrer Major. Més tard, es va traslladar a Barcelona per tal d’ampliar els seus coneixements, i va ser allà, a la capital comtal, on va entrar en contacte amb el nou art de la fotografia. En tornar a Montblanc, va obrir una botiga pròpia.

Vicenç Baldrich va esdevenir un important reporter gràfic dels esdeveniments de la vila; tot li semblava important i per això ha deixat un llegat fotogràfic que retrata el Montblanc de mitjans del segle XX, sobretot entre els anys 30 i 60. Després del seu traspàs, l’any 2004, la seva vídua, la Sra. Carme Tosas Solé, feu donació del fons fotogràfic a l’Ajuntament de Montblanc, el qual, per a la seva correcta gestió i conservació, el va transferir a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Amb aquesta exposició virtual, l’Arxiu Comarcal intenta facilitar l’accés a la documentació, ara que la sala de consulta roman tancada degut a l’emergència sanitària que ha causat del coronavirus. L’objectiu doncs, és d’apropar-se a la ciutadania donant a conèixer el patrimoni documental que s’hi conserva. Per visitar l’exposició virtual Vicenç Baldrich, només cal accedir a la pàgina web de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i fer clic al banner que l’identifica.

"👉La Llar d'Infants de l'Espluga de Francolí busca un nom durant el confinament" "❗️L'Exèrcit ja ha arribat a Montblanc per reconstruir el pont esfondrat pels aiguats"