El Cinema Foment de Vimbodí i Poblet acull un acte cultural i de reflexió sobre l’entorn natural del municipi

L’acte s’ha emmarcat dins els actes centrals de la Festa Major d’Hivern del municipi, que es va dur a terme aquest passat cap de setmana
Acte celebrat al Cinema Foment de Vimbodí i Poblet. | Josep Maria Potau

Mig centenar de persones es van donar cita al Cinema Foment per a retre homenatge a la memòria col·lectiva de Vimbodí i Poblet i també per reflexionar sobre les conseqüències de la riuada del passat octubre i la necessitat de preservar l’entorn. L’acte ha suposat una de les activitats culturals centrals de la Festa Major d’hivern del municipi, que s’ha dut a terme aquest cap de setmana.

L’acte cultural es va dur a terme aquest dissabte i va comptar amb una projecció de diapositives històriques de l’aplec de la Mare de Déu dels Torrents, imatges que formen part d’una col·lecció de més d’un miler d’imatges aportades per particulars i que han estat restaurades per Josep Maria Potau, qui també va rebre un homenatge durant l’acte per la seva trajectòria com a fotògraf local.

La trobada també va reservar espai per la presentació del llibre ‘Ell no ho volia fer’, a càrrec de l’escriptora local Teresa Duch i amb la participació de l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, i Irina Pesquero. El tram final de la cita va servir per a presentar la Caminada pel Riu Milans, un moment en el qual el director de Drac Actiu, Gonzalo Gil i el sotsinspector del cos de Bombers de la Generalitat, Jordi Castellví, van informar a tots els presents sobre l’estat de l’entorn del municipi i els efectes del canvi climàtic.

La Festa Major d’Hivern de Vimbodí i Poblet

A banda d’aquest acte, la Festa Major d’Hivern ha acollit, durant tot el cap de setmana, nombroses cites familiars i festives, entre les quals destaquen l’Ofici Solemne en Honor a Sant Antoni Abat, presidida pel vicari episcopal Mn. Manuel Fuentes, que es va dur a terme el passat divendres i que fa finalitzar amb la benedicció de les coques i els animals, el taller de sarga i el dinar de soci al Casal d’Avis.

El dissabte, 18 de gener, es va celebrar el Ball de Tarda al Pavelló Municipal i el diumenge, 19 de gener, el programa va centrar-se en l’exhibició d’habilitats i jocs de gossos i la Mostra de Gossos en recollida i adopció.

A la tarda es va celebrar el XXXIII Concert d’hivern a l’Església de la Transfiguració del Senyor, a càrrec de la Coral Veu de la Terra de Vimbodí i Poblet i amb la col·laboració de l’Escolania Cor Jove i Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, Coral Badalonense de Badalona i els alumnes de L’escola Mare de Deu dels Torrents.

El mal temps fa canviar la data de la caminada pel Riu Milans

El mal temps previst per diumenge va anul·lar la Caminada pel Riu Milans. Aquest acte es durà a terme el pròxim 26 de gener i guiarà els participants en una caminada que servirà per atendre les afectacions provocades durant la riuada, a càrrec amb el grup de Caminades Creu del Codoç de Vimbodí i Poblet.

"🍅S’aproven les bases d'accés a una nova temporada dels Horts Socials a Montblanc" "⛪ Ermita dels Sants Metges de Sarral: la millor mostra d'arquitectura sacra del s. XX a Europa"