Barberà de la Conca es prepara per a una nova edició de la Festa del Trepat

Del 14 al 16 de juny, arriba la desena edició d'aquesta celebració que combina el món del vi, l'art i la cultura
Imatge de l'edició 2018 de la Festa del Trepat. | Cedida

 

Barberà de la Conca ja es prepara per celebrar una nova edició de la Festa del Trepat, que enguany compleix 10 anys del seu inici. Els carrers i diversos espais del municipi viuran, el cap de setmana del 14 al 16 de juny, un gran ventall d’activitats vinculades al món del vi, l’art i la cultura.

 

L’Associació de la Festa del Trepat ha organitzat un cap de setmana llarg on els vins elaborats amb la varietat típica de la Conca de Barberà, el trepat, hi seran presents de la mà de 18 cellers que compartiran portals del municipi amb 18 artistes de diferents disciplines.

 

Com ja s’ha fet a les darreres edicions, es dedica la festa a un motiu diferent. Aquest any es vol fer un homenatge a les persones que durant aquests anys han fet possible la celebració de la Festa.

 

Divendres 14, comença la festa

Divendres dia 14 a la tarda arrenca la festa amb el pregó i inauguració. Tot seguit al pati del castell, concert d’aniversari amb degustació de vins, tapes i la música en directe de Leit Motiv Cover Band.

 

Durant tot el dissabte i diumenge hi haurà la mostra de Vi+Art i els visitants podran realitzar la ruta pels portals més emblemàtics pels carrers de Barberà. Cada portal allotja un celler i un artista. Aquest maridatge és un dels principals èxits d’aquesta festa que any rere any s’ha consolidat i que la fa única i diferent.

 

Simultàniament a la mostra, s’han programat multitud d'actes que complementen la festa i asseguren una edició d'allò més entretinguda. Els cellers aprofiten per fer presentacions de vins i maneres de vinificar el trepat.

 

També es faran moltes més activitats com la visita a vinyes de trepat, recitals de poesia, tallers realitzats pels mateixos artistes, oferta gastronòmica de tapes, exposicions, trobades de col·leccionistes i activitats per als més petits al portal infantil, entre d’altres. Al migdia i per agafar forces,  fideuada popular  a la plaça de l’Ajuntament.

 

Espectacles i concerts nocturns

El dissabte a partir de les 18.00 hores i fins ben entrada la nit arrenquen tot un seguit d’espectacles i concerts per a totes les edats que es faran a diferents places i que acabaran al pati del Castell Templer amb les actuacions de The Swing Cats del Taller de Músics i el grup de versions local Moska Gat.

 

Les activitats a  primera hora de diumenge es concentren als voltants de la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca i s’iniciaran amb l’esmorzar popular, l’exposició de tractors antics i la trobada de col·leccionistes de xapes de cava.

 

Amb motiu de la celebració del 125è aniversari de la Cooperativa s’inaugurarà l'obra de l’artista Enric Adserà ‘Oda al passat’ i es presentarà el nou vi escumós ancestral. La mostra Vi+Art continuarà fins a les 14.00 hores i l’edició d’aquest any finalitzarà amb una paella popular i trepat a dojo.