El 25è aniversari dels Amics dels Gegants, novetat de les festes de Sant Maties de Montblanc

Un cop passada la Setmana Medieval, Montblanc es prepara per a una nova celebració. Les festes de Sant Maties tindran lloc els dies 17, 18 i 19 de maig
El regidor de festes de Montblanc, Oriol Pallissó, presentant les festes de Sant Maties 2019. | Júlia Giribets

 

Un cop acabada l’exitosa 32a edició de la Setmana Medieval, Montblanc s’atura per uns dies per agafar aire, però torna a endinsar-se en una nova celebració festiva en pocs dies. Els pròxims 17, 18 i 19 de maig, la vila gaudirà de les festes de Sant Maties i ja s’ha donat a conèixer el gruix de la programació.

 

També s’ha fet públic el cartell d’enguany, on apareix la cara del Sant en una imatge força modernitzada. «És un cartell que ens explica que són festes», ha dit el regidor de festes de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó.

 

Judit Neddermann a la programació de Sant Maties 2019

El regidor ha explicat a grans trets els principals actes del programa d’enguany. El divendres 17 de maig, la cucafera serà present en la presentació d’un conte que han fet des de l’Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà (Aprodisca) i, a continuació, sortirà el Seguici Popular montblanquí.

 

Dissabte al matí estarà ple d’activitats, ja que hi haurà el torneig d’escacs, el seguici, xerrades, etc. Un dels punts forts de la celebració d’enguany és que els Amics dels Gegants compleixen 25 anys de vida i s’han programat alguns actes en el marc d’aquesta celebració.

 

Les sardanes també estaran presents en la festivitat i més, després que Montblanc hagi estat Capital de la Sardana, fins fa pocs mesos.

 

La Nit dels Museus, dissabte a la nit, serà una altra de les activitats que s’emmarquen en la programació. La mateixa nit de dissabte, l’orquestra ‘Treu-li la pols’ de l’Espluga de Francolí actuaran amb Judit Neddermann, en un concert on el repertori estarà compost per temes de la cantautora.

 

Diumenge dia 19 de maig tindrà lloc el torneig de futbol games, organitzat per la Penya barcelonista de Montblanc. Per últim tindrà lloc la trobada dels 25 anys dels Amics dels gegants, la diada castellera i la cercavila del seguici infantil, per tal d’acostar la festa a tots els públics.