ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Torna el festival Essències a Montblanc: nous descobriments musicals, vi i gastronomia local

Les nits del 30 i 31 d’agost, Montblanc tornarà a acollir les vetllades musicals del festival Essències amb actuacions úniques maridades amb vins, cervesa i productes de la zona
Gastronomia, vi i música es fusionen a Montblanc amb el Festival Essències. | Festival Essències

 

El nom del festival Essències, engloba a la perfecció el concepte d’aquest esdeveniment. «És un festival que vol captar l’essència de cada lloc on es fa», explica, Pere Manresa, portaveu de l’Associació Cultural Essències, encarregada d'organitzar el festival. Precisament, aquesta cura per oferir tot allò que és autòcton, en equilibri amb la música, és una de les seves raons de ser.

 

El Fossar de Santa Tecla de Montblanc acull un any més el festival Essències, el cap de setmana del 30 al 31 d’agost. Oficialment, enguany arriba a la seva 4a edició (en realitat seria la cinquena si es té en compte una petita edició que es va fer a l’hivern).

 

L’Essències torna en plena forma, amb alguns anys i experiència a l'esquena que han permès millorar el format i començar a consolidar-lo. De fet, aquest és l’any de la seva consolidació, diuen els organitzadors. «Es nota pel nivell dels artistes que venen, molts d’ells mediàtics, això vol dir que la cosa funciona», explica Pere Manresa.

 

Vins, cervesa i gastronomia local a l'Essències de Montblanc | Benjamí Heras

 

Es calcula que el Fossar de Santa Tecla s’omplirà amb unes 3.000 persones cada dia que vindran a tastar l’essència de Montblanc a través dels vins, cerveses i gastronomia local que acompanyaran els concerts tot conjugant a la perfecció amb els espectacles.

 

L’Essències ofereix concerts únics

Aquest any el festival porta concerts gairebé exclusius, amb un cartell de luxe. Alguns artistes han triat l’Essències com a escenari per oferir actuacions úniques. Un exemple és Carles Benavent Trio+Tomasito, que oferiran un espectacle que en tota la temporada estival de Catalunya, només es podrà veure a Montblanc.

 

El mateix passa amb Gerard Quintana, que porta un espectacle únic, ‘Intocables’, on interpretarà ‘cançons prohibides’ d’altres artistes de la història de la música, en una proposta que s’estrena al gran públic.

 

Imatge d'arxiu de Gerard Quintana. | Laia Solanellas

 

Única també és la veu de la cantautora Namina, tot un descobriment que es pot fer a l’Essències de Montblanc. «És una noia de Barcelona brutal amb un estil més underground», diu Pere Manresa. 

 

Les vendes avancen a bon ritme

Les vendes de les entrades de l’Essències van a bon ritme, segons confirmen des de l’organització. De fet, s’està copsant que, de moment, hi ha vora el 15% més d’entrades venudes que l’edició anterior en aquest període, la qual cosa podria respondre als artistes de renom que vindran aquest any. Tot i això, el ritme de vendes s'accelera quan el festival ja és a tocar. 

 

Tots els concerts de l’Essències

El divendres dia 30 d’agost es donarà el tret de sortida al festival en una vetllada que s’ha batejat com la Nit del Jazz. A partir de les 19.30 hores i en aquest ordre, es podrà gaudir de The Sey Sisters, Gorka Benítez Trío, Perico Sanbeat Flamenco Quartet i Carles Benavent Trio + Tomasito.

 

L'Essències és un festival amb encant en tots els sentits. | Festival Essències

 

Els concerts de la nit del dissabte 31 s’engloben sota el nom ‘que la festa no pari’. Aquí es podrà gaudir de Namina, Gerard Quintana, Xarim Aresté i Quimi Portet.

 

El festival ve precedit d’un èxit rotund a Menorca, on també se celebra. «Estem molt contents amb l’evolució del festival amb els anys i ara estem en un moment molt important per tal de consolidar-lo», conclou el portaveu.