El VI Festival de Música Antiga de Poblet finalitza amb èxit de públic

S'han exhaurit les entrades de tres dels quatre concerts programats. Es treballa per incrementar l'aforament
Concert inaugural del Festival de Música Antiga de Poblet 2018 | Fabian Acidres

 

Unes 2.200 persones han assistit aquest passat cap de setmana als concerts i conferències que s’han dut a terme en el marc del VI Festival de Música Antiga de Poblet. Una xifra que l’organització qualifica d’«èxit», ja que s’han exhaurit les entrades de tres dels quatre concerts programats. És per això que s’està treballant per poder incrementar el nombre de localitats disponibles de cara a l’any vinent, dins dels límits d’espai disponibles, amb l’objectiu de poder acollir totes les persones interessades a assistir-hi.

 

El darrer dels concerts, va ser aquest diumenge dia 12 d’agost. Va ser un homenatge a Mateu Fletxa el Vell, compositor destacat del segle XVI, que va morir sent monjo cistercenc de Poblet. En el concert també es va recordar la figura del gestor cultural Jordi Carrió, estretament vinculat tant al monestir de Poblet com a la Fundació CIMA de Jordi Savall.

 

Unes xifres d’assistència molt positives

A més dels 2.200 assistents als concerts, els serveis de cafeteria i restaurant Bosseria han servit més de 1.000 àpats durant els dies del festival musical. Finalment, 1.150 persones han aprofitat aquests tres dies per fer la visita turística al conjunt monumental del Monestir de Poblet, que és declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de fa més de 25 anys.

 

El Monestir de Poblet segueix acollint música

L’activitat cultural al Monestir del Poblet es manté durant la resta de l’any. És per això que la música tornarà a prendre protagonisme ben aviat, a la tardor, ja que del 10 al 24 de novembre se celebrarà la sisena edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet.

 

Quim Torra al Festival de Música Antiga

El President de la Generalitat, Quim Torra, va ser un dels assistents del concert inaugural del Festival, el passat divendres. L’acte va tenir lloc a la plaça del Monestir a càrrec  d’Orpheus XXI i Hespèrion XXI que van oferir el concert «Camins a l'exili i de l'esperança». Aquesta banda està formada per músics molt joves d’entre 8 i 20 anys, refugiats i immigrants.