Sarral es prepara per celebrar el Nadal i la nova edició de la Fira

Aquest diumenge, 1 de desembre, s'organitzen els primers actes nadalencs i el diumenge, 8 de desembre, se celebrarà la Fira de Sarral
Imatge de la Fira de Sarral 2017 | Joan López
 

Amb l'entrada del mes de desembre, Sarral es prepara per celebrar la seva fira amb diverses activitats relacionades amb el món de l'agricultura i la indústria. A més, a partir d'aquest diumenge, 1 de desembre, el Nadal també arriba a aquest municipi de la Conca de Barberà i, com no podia ser menys, organitzarà diversos actes, on els més petits en seran els protagonistes, per celebrar aquesta festivitat tan màgica. D'altra banda, la solidaritat també arriba a Sarral amb La Marató de TV3. 

L'esperit nadalenc i la solidaritat arriben a Sarral

Aquest diumenge, 1 de desembre, a les 12.00 hores, els tions de Nadal arriben a l'Ermita dels Sants Metges de la mà del Follet del Bosc. Una cita que no us podeu perdre si ja teniu ganes que arribi el Nadal. D'altra banda, el municipi també col·labora amb La Marató de TV3 i organitza diversos actes. El dissabte, 14 de desembre, a la sala recreativa, l'Associació de jubilats i pensionistes de Sarral organitza un berenar obert a tothom. El preu és de 10 euros i els beneficis es destinaran a La Marató. Diumenge, 15 de desembre, se celebraran les tres hores de resistència per La Marató de TV3. 

El Nadal també estarà present a la Fira de Sarral   | Joan López

Programació d'actes de la Fira de Sarral

La Fira de Sarral és un dels esdeveniments més consolidats i més populars, és una jornada per reviure l'esperit artesà i comercial del poble i per conèixer els seus productes i el seu patrimoni. Des de tastos, gastronomia, oficis artesans i, sobretot, molta cultura popular és el que trobarem el diumenge, 8 de desembre, en aquest municipi de la Conca de Barberà. A continuació, podeu consultar la programació prevista en el marc de la Fira de Sarral:

Divendres, 6 de desembre

17.00h. Al Centre d'interpretació de la Prehistòria al carrer Hospital, Conferència: 'Ibers, la seva empremta a les Terres Tarragonines i a la Conca de Barberà' a càrrec de Josep Veciana. Seguidament Antoni Freixas i Dani Lòpez presentaran el projecte d'excavacions a Montbrió de la Marca.

19.30h. A la Sala d’Actes del casal Cultural de l’Hospital, obertura dels actes dels 50 anys de la inauguració de l’ermita dels Sants Metges Cosme i Damià, protectors de la nostra Vila (27 de setembre de 1970) i presentació del cartell dels 50 anys. Seguidament conferència: 'Puig Torné i la seva obra' a càrrec de Damià Amorós, Historiador de l’art.

Dissabte, 7 de desembre

11.00h. A la sala annexa a la Llar d’avis, activitat infantil, 'Pinta l’Univers' a càrrec de Noemí Blasco.

18.00h. Encesa de llums de Nadal des del Passeig del VIII Centenari, amb l’acompanyament dels grallers i xocolatada per tothom.

19.00h. Ball de tarda

00.00h. A la Sala recreativa, Ball de Nit amb l’orquestra Excelsior. Seguidament a les 2.00h. Actuació de La Cosa Nostra

Es faran demostracions de diversos oficis   | Joan López

Diumenge, 8 de desembre, Fira de Sarral

De 8 a 15h. Fira Agrícola i Industrial i 9a. Mostra d’Artesania: Artesania, Gastronomia, entitats, maquinària, joguines, plançons, activitats diverses i oficis singulars.

9.30h. Inauguració del recinte firal a càrrec de Noemí Llauradó, Presidenta de la Diputació de Tarragona i seguidament cercavila de Gegants, capgrossos i Gralles fins al Passeig del VIII Centenari on es repartirà l’Esmorzar del Firaire (pa amb llonganissa a la brasa i vi local). 

Degustació de Vins locals a la plaça de l’Església: Durant tot el matí amb el tiquet corresponent es podran degustar els vins locals.

A la Cooperativa Vinícola, portes obertes.

Vins Rosa M. Torres, degustació

Al Museu de l’Alabastre: Demostració de l’ofici.

A la plaça del Padreny durant tot el matí: Demostració d’artesans i oficis singulars.

11.30h. Missa Solemne.

12.30h. i 13.30h. Visites guiades al timpà Romànic, a càrrec de les guies Turístiques de Sarral

18.00h. Projecció cada 30 minuts fins a les 19.30h 'Records del passat a Sarral, Festes i Nadal del 1969 a finals de l’any 1970'. Imatges inèdites, i cedides per les famílies: Moliner Mariano, Tarragó Miquel i Freixas Miquel, amb feina d'Albert Esteller, a la Sala annexa a la Llar d’avis.

A la Fira de Sarral podreu degustar diversos productes gastronòmics | Benjamí Heras

Concurs d'Instagram

Podeu participar en el concurs de fotografies d'Instagram penjant les vostres imatges als vostres comptes d'Instagram amb l'etiqueta #firasarral19. Els guanyadors rebran un premi. El primer premi serà un àpat per a dues persones a qualsevol restaurant del poble; el segon premi serà un regal de Bijuteria Alabart; i el tercer premiat rebrà un lot de vins. 

"💰El Consell Comarcal de la Conca aprova el pressupost per a l'any vinent" "🎄ACTES I HORARIS: El programa de Nadal de l'Espluga de Francolí!"