Els Gegants i Grallers de l'Espluga participen a Montblanc als 25 anys dels Amics dels Gegants

La família de Gegants Neolítics de l'Espluga de Francolí ha estat una de les 25 colles convidades a l'esdeveniment,
La celebració ha estat l'acte principal del diumenge de les Festes de Sant Maties de Montblanc | Cedida

 

La Colla Gegantera i els Grallers de l'Espluga de Francolí han participat aquest diumenge a la Trobada Gegantera de celebració dels 25 anys dels Amics dels Gegants de Montblanc, dins les Festes de Sant Maties de la capital de la Conca de Barberà.

 

La família de Gegants Neolítics de l'Espluga de Francolí ha estat una de les 25 colles convidades a l'esdeveniment, entre les quals destaquen gegants d'arreu del territori de l'antiga Corona d'Aragó com Santa Margalida (Illes Balears), Castelló (País Valencià), Borja (Aragó) o Vilafranca de Conflent (Catalunya Nord), a més de colles d'arreu de Catalunya. També hi han participat el Basilisc de Valls o la Cucafera de Montblanc.

 

Els Gegants de l'Espluga ja hi han participat aquest diumenge des de primera hora amb la plantada davant la muralla de Sant Jordi, seguit de la cercavila pel carrer Major i l'entrada de gala a la plaça, on han actuat la Cucafera de Montblanc, els Gegants de Santa Margalida i els Veguers de Montblanc, que estrenaven vestit amb motiu de l'aniversari de l'entitat dels Amics dels Gegants.

 

Festes de Sant Maties 2019

La ballada dels gegants de Montblanc a la plaça Major va protagonitzar la sortida d'ofici de dissabte al migdia | Redacció

 

Els principals actes del programa de Sant Maties d’enguany es van iniciar el divendres 17 de maig, amb la presentació d’un conte sobre la cucafera que han fet des de l’Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà (Aprodisca). Dissabte al matí va estar ple d’activitats amb el torneig d’escacs, l'ofici, el seguici, xerrades, etc. Les sardanes també van ser presents en la festivitat durant la tarda.

 

La Nit dels Museus, dissabte a la nit, va ser una altra de les activitats que s’emmarquen en la programació. La mateixa nit de dissabte, l’orquestra ‘Treu-li la pols’ de l’Espluga de Francolí va actuar amb Judit Neddermann en un concert on el repertori va basar-se en temes de la cantautora.

 

Diumenge dia 19 de maig va tindre lloc el torneig de futbol games, organitzat per la Penya barcelonista de Montblanc. Per últim, la trobada dels 25 anys dels Amics dels gegants, la diada castellera i la cercavila del seguici infantil a la tarda, per tal d’acostar la festa a tots els públics, van posar el punt final a la celebració patronal.