L'Espluga de Francolí ja coneix els guanyadors de la Rua de les Mil Disfresses

La participació va superar el mig miler de persones repartides en 17 comparses
'Els de la Flor al Cul' van aconseguir el segon premi | Eva Bonet

L’Espluga de Francolí ha viscut aquest cap de setmana el Carnaval més multitudinari de la Conca de Barberà superant el mig miler de participants a la Rua de les Mil Disfresses. L’actualitat ha tornat a marcar bona part de la temàtica de les 17 comparses participants, com per exemple la sentència del judici per l’1 d’Octubre o bé l’emergència climàtica.

El primer premi de la desfilada del Pavelló del Casal ha estat per les papallones de llums i colors dels Jo que sé volen. L’han seguit la banda musical d’Els de la Flor al Cul amb el segon premi i les disfresses fetes amb plàstics reciclats de La mar de brut.

Més enllà de les disfresses, la sàtira també ha arribat a les llars espluguines amb una nova publicació d’El Ratolí, la revista local que un cop d’any recull la notícia de la veritat i més. Les actuacions a la passarel·la del Pavelló del Casal, després del sopar popular, també ha estat un dels actes esperats del cap de setmana per la posada en escena i el lluïment de les disfresses. Abans però, com ja és costum, les comparses van exhibir els seus treballs i idees al carrer a la Rua de les Mil Disfresses celebrada amb llum de dia i de nit per poder apreciar tots els matisos de les disfresses i carrosses. 

Els premis de les carrosses, dimarts

Fins dimarts, els únics premis que ja s’han repartit del Carnaval espluguí són els de la desfilada de disfresses del Pavelló del Casal. En aquest cas, es van repartir un total de sis premis xifrats en 2.600 euros. Molt a prop de la tercera posició, la multitudinària comparsa d’Els Picapolls amb la representació dels cossos policials va aconseguir la quarta posició. El cinquè premi va ser per a la comparsa més nombrosa, La Runa dels Gals, que amb un centenar de persones va escenificar el judici del procés en clau d’Astèrix i Obèlix. El sisè premi va caure en mans dels astronautes i extraterrestres d’Entre Amics i Parents.

Els reconeixements de la Rua de les Mil Disfresses es desvetllaran dimarts en l’enterrament de la 38a Reina Carnestoltes quan es repartiran 2.300 euros més. Al voltant de les 19.30 h del vespre es lliuraran els premis a les millors carrosses i a les 10 millors comparses. També es llegirà el testament de la reina dels poca-soltes i es repartirà escudella entre els assistents. Amb la crema de les despulles de la Carnestoltes posarà fi al regnat que va començar dijous amb l’estrena de la lectura del manifest d’obertura durant la seva arribada a la vila, però també es posarà fi a la vintena d’actes de la programació.

Entre les iniciatives, n’ha destacat la visita de la reina dels poca-soltes a les escoles del municipi divendres, el carnaval infantil d’aquest diumenge amb l’espectacle “Danses Esbojarrades” o les dues iniciatives de les comparses Runa dels Gals i Els Picapolls. 

"🗓AGENDA: Arriben les primeres activitats a la Brufaganya per a Sant Magí 2020" "🏠Els micropobles: petits indrets amb grans reptes per assolir"