L'Espluga de Francolí edita una guia comercial amb els serveis bàsics durant l'estat d'alerta

La iniciativa s'ha impulsat des de la regidoria de Comerç i Promoció Econòmica del municipi
La guia s'actualitzarà periòdicament | Cedida

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí fa un acompanyament actiu a empreses i comerços davant la situació de crisi sanitària i ha publicat una guia comercial específica durant l'estat d'alarma, un document que es consultable a través de la web de l'Ajuntament i a les xarxes socials del consistori. La guia s'actualitzarà periòdicament durant l'estat d'alarma i pretén ser d'utilitat a tota la ciutadania que necessiti adquirir productes de primera necessitat.

La guia comercial específica durant l'estat d'alarma s'ha dividit en dos blocs, en un primer hi consten els comerços d'alimentació, supermercats i botigues de begudes, als que s'ha fet un seguiment per disposar d'informació sobre el nivell d'abastiment, els horaris adaptats, les mesures de prevenció aplicades i els serveis que ofereixen davant d'aquesta situació. I en un segon bloc amb aquells comerços, empreses, tallers i serveis que mantenen activitat, o treballen amb serveis mínims, els serveis en cas d'urgència o els serveis a domicili.

Primeres mesures econòmiques

Per altra banda, l'Ajuntament de l'Espluga va aprovar el passat 19 de març unes primeres mesures econòmiques per pal·liar alguns efectes derivats de les restriccions en els establiments i comerços, com ara l'anul·lació del cobrament de la taxa d'ocupació de via pública de les parades del mercat ambulant setmanal i de les taules i cadires de bars i restaurants o la gratuïtat de la zona blava. Per altra banda, des de diverses administracions s'està treballant també per presentar altres tipus d'ajudes o suport a empreses i comerços.

De fet, des de la regidoria de comerç i promoció econòmica del municipi, s'ha mantingut una comunicació continuada amb empreses i comerços del municipi, traslladant-los informació sobre les mesures en l'àmbit municipal, i els decrets del Govern de l'Estat i de la Generalitat. Totes les accions han estat basades en les indicacions informatives i de restriccions d'activitat pel coronavirus de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. I s'ha fet arribar als establiments totes aquelles recomanacions que poden facilitar gestions i tràmits administratius, en relació amb l'empresa i comerç.           

"❗ S'ensorra part de la teulada d'un antic cinema de la Conca de Barberà" "👉Nombroses identificacions a l'Espluga de Francolí per l'incompliment del confinament"