Imatge de la roda de premsa d'aquest matí

La Conca de Barberà ja disposa d'una guia amb els recursos per a joves que hi ha a la comarca

Es pot trobar a la pàgina web del Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb l'objectiu de facilitar als joves la recerca d'informació d'interès

L'Ajuntament de Montblanci l'Oficina Jove de la Conca de Barberà han presentat aquest dimarts la Guia de Recursos Juvenils de la Conca de Barberà. La idea sorgeix de la necessitat de l'àrea de Nova Ciutadania del Consell Comarcal de poder explicar als joves nouvinguts quins recursos existeixen a la comarca.

Amb aquest punt de partida, l'Oficina Jove va creure convenient fer una guia per a totes les persones joves, incloses les nouvingudes. L'objectiu era recollir en un únic document informació que fins ara es podia trobar però d'una manera més desordenada. És una guia dinàmica, on la informació serà modificada i ampliada segons les necessitats de l'entorn.

La guia està organitzada per temàtiques que responen a les necessitats de la població jove de la comarca. S'hi poden trobar eines en matèria de formació, treball i emprenedoria, així com recursos pel que fa a la salut física i emocional. També s'hi poden trobar els recursos en matèria d'habitatge de la Conca, les associacions juvenils, culturals i de lleure, així com informació d'utilitat sobre mobilitat internacional. El darrer apartat de la guia respon a la necessitat inicial, i recull recursos per als joves nouvinguts que viuen a la comarca.

El document pretén ser un lloc de consulta per als joves que busquen recursos i també per tots aquells ens, entitats i persones que treballin amb els joves i necessitin un document de suport per derivar-los als recursos existents a la comarca. La regidora de joventut de l'Ajuntament de Montblanc, Núria Besora, ha assegurat que «és una bona eina que hem de donar a conèixer perquè arribi a tots els i les joves». També ha posat en valor la figura de la referent d'ocupació juvenil de la Conca, que assessora i orienta als joves en matèria d'ocupació. Actualment és pot consultar a la pàgina web del Consell Comarcal, a l'espai de l'Oficina Jove de la Conca.


Comentaris