Enderroc de l'antic Hotel Ducal de Montblanc.

Adéu a l’històric edifici de l’antic Hotel Ducal de Montblanc

El grup alimentari bonÀrea de Guissona ha iniciat l’enderroc d’aquest espai per tal d’ampliar les seves instal·lacions a la Vila Ducal

El grup alimentari bonÀrea de Guissona ha començat aquest dijous, 24 de gener, l’enderroc de l’antic Hotel Ducal de Montblanc per tal d’ampliar les seves instal·lacions al municipi. El ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar l’any 2017 el projecte presentat per l'empresa, que ara permet tirar a terra l'antic Hotel Ducal, on fins fa poc, aquest grup alimenari, hi tenia un restaurant i un petit supermercat.

Ampliar el supermercat i el restaurant i construir pisos de lloguer

La Corporació Alimentària Guissona pretén ubicar en aquest espai una nova botiga i un restaurant bufet i, a més, construir aparcaments subterranis i una vintena de pisos de lloguer. La modificació del pla general, l'any 2017, es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, la FIC i el PDECat i l'abstenció de la CUP. Els grups van destacar que la construcció de pisos haurà de servir per ampliar l'oferta de lloguer del municipi, un dels principals objectius de l'equip de govern municipal, ja que actualment és molt baixa.

Enderroc de l'antic Hotel Ducal de Montblanc.
Enderroc de l'antic Hotel Ducal de Montblanc. | J.V.

 

Veïns s'apropen a presenciar l'enderroc de l'antic Hotel Ducal

En el transcurs de l’enderroc, alguns veïns s’han apropat fins a la carretera de Montblanc –avui tallada al trànsit a l'alçada de l'Hotel Ducal–, per presenciar 'insitu' els treballs que posaran fi a un dels edificis històrics de la vila. Un dels presents apuntava que el recinte hoteler «era vell i estava abandonat» i que el millor que es podria fer era tirar-lo a terra «abans que passi qualsevol cosa».

En aquest sentit, dos montblanquins, que també han volgut veure en directe l'enderroc, han recordat que en l'època dels anys 60 el recinte acollia, cada diumenge a la tarda, una sessió de ball. Però, amb el pas dels anys, van arribar les discoteques a la comarca i l’espai va perdre el seu esplendor. Tot i que l’hotel va intentar posar remei a aquesta decadència instal·lant també una discoteca i un pub als baixos de l’establiment, l’espai mai va acabar de funcionar.

La màquina treballant en les tasques d'enderroc de lantic Hotel Ducal de Montblanc.
La màquina treballant en les tasques d'enderroc de lantic Hotel Ducal de Montblanc. | J.V.

Ajuts per reformar pisos buits i destinar-los a lloguer a Montblanc

L'Ajuntament de Montblanc s'ha posat a treballar per pal·liar la manca d'habitatge a la Vila Ducal. Per aquest motiu concedirà ajuts als propietaris de pisos buits perquè els rehabilitin i els posin a lloguer. Aquestes concessions  serviran per subvencionar obres d'arranjament d'habitatges desocupats del nucli antic per destinar-los a lloguer amb preus assequibles. L'objectiu del consistori és aturar el despoblament existent a l'interior de la muralla i el seu entorn. Actualment, es xifra en un 23% els habitatges buits a la zona d'actuació, tenint en compte només les xifres obtingudes a partir dels consums d'aigua.

Es vol que, amb la rehabilitació d'habitatges per part dels propietaris, s'aconsegueixi un augment del parc d'habitatges de lloguer i la millora de la qualitat dels immobles en oferta.

També et pot interessar

Montblanc destinarà ajuts per aturar el despoblament a l'interior de la muralla


Comentaris