GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Arriba «Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?» al Museu de la Vida Rural a l'Espluga

El pròxim 15 de febrer s'inaugurarà l'exposició al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, convidant a tots els visitants a la reflexió
Part del cartell de l'exposició «Plàstic», que s'inaugurarà el 15 de febrer al Museu de la Vida Rural | Cedida

 

«Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?», una exposició que convidarà tots els seus visitants a reflexionar sobre l'impacte que aquest material té en la vida quotidiana. Serà el pròxim divendres 15 de febrer, a les 19.00 hores del vespre quan el Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí, de la Fundació Carulla, inaugurarà aquesta exposició. Núria Vila, dissenyadora gràfica i directora d'art de «Plàstic», juntament amb Nicolau Brossa, president de la Fundació Carulla, i Gemma Carbó, directora del museu, seran els encarregats de donar el tret de sortida.

 

Alguns col·lectius com Basurama o Domestic Data Streamers, han participat en la creació d'aquesta exposició. Però no han sigut els únics, ja que divuit joves artistes també han col·laborat amb els seus coneixements de sectors molt diversos com la ciència, disseny, cinema, filosofia i educació perquè «Plàstic» sigui tot un èxit. Presenten un material totalment immers en la nostra vida quotidiana i conviden als visitants a què, a través de la reflexió personal i el debat, concloguin si és un invent genial o nociu. 

 

El plàstic, un material completament desconegut

Són molts els productes, eines i materials que formen part del nostre dia a dia i contenen elements plàstics. Un material que, en nombroses ocasions, ha esdevingut la solució de molts problemes i dificultats, facilitant accions que han canviat les nostres vides. Però la introducció d'aquest material en el nostre present ha sigut tal, que fins i tot trobem residus plàstics en el menjar, entre d'altres. És excessiu l'ús que fem d'aquest material? Hem de canviar els nostres hàbits? Existeixen opcions alternatives més sostenibles?

 

Una exposició acompanyada d'una proposta educativa

Les activitats paral·leles que acompanyaran l'exposició comptaran amb debats, cinefòrums, concerts i visites participatives, les quals permetran profunditzar en major mesura sobre la importància de l'ús responsable del plàstic. Aquestes, juntament amb la mateixa exposició «Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?» serviran com a eines per a promoure la cultura, l'educació i el coneixement com a eines de transformació social.

 

Una inauguració amb artistes internacionals convidats

La comissaria de l'exposició, Núria Vila, serà l'encarregada de, després de la xerrada inaugural, oferir una visita comentada a través de l'exposició per a tots aquells que decideixin assistir-hi, juntament amb el col·lectiu Basurama. Posteriorment, l'artista alemanya Ida-Mariee Corell i l'especialista en food design Elsa Yrango, oferiran intervencions pròpies dels seus respectius sectors, en les que el plàstic serà l'element protagonista de la jornada. 

 

Les entrades es podran pagar amb plàstic, fent apol·logia al tema principal de l'exposició, la qual es podrà visitar fins al dia 20 d'octubre de 2019. Nou mesos en els quals l'educació i la cultura sobre un material comú i, alhora, desconegut, estaran vigents.

 

També et pot interessar: