L'Ajuntament de Montblanc haurà d'indemnitzar amb 887.000 euros l'empresa Verallia Spain, SA

El consistori treballarà per buscar la fórmula perquè aquesta sentència afecti el mínim el pressupost municipal

En el plenari municipal celebrat ahir 10 de juny a l'Ajuntament de Montblanc, l'alcalde, Josep Andreu, va comunicar la resolució de l'expedient judicial que el consistori té amb l'empresa Verallia Spain, SA, des de l'any 2016. Finalment, i després d'esgotar totes les vies de recurs, l'Ajuntament haurà de pagar a l'empresa la quantitat de 887.000 euros corresponent a la liquidació del conveni de 1997 i els interessos de demora oficials. L'actual equip de govern assumeix la responsabilitat dels interessos que sumen 105.000 euros, però la responsabilitat dels 782.000 euros (als quals cal afegir 500.000 euros condonats en el seu moment), corresponen a l'equip de govern de l'any 1997.

Des de l'Ajuntament han exposat que «lamentem aquesta sentència perquè entenem que aquest conveni no era just ni per la Institució ni per la resta d'empreses del municipi». Alhora, des de l'equip de govern s' ha volgut agrair el suport de tots els grups municipals en tot aquest procés judicial, ja que, malgrat els matisos de cada partit, sempre han donat suport a resoldre aquesta situació en benefici del municipi.

Per això, es reitera que, malgrat acatar la sentència, s'entén que aquesta resolució crea un greuge comparatiu de Verallia Spain, SA, respecte a la resta d'empreses del municipi. «A partir d'ara, treballarem per buscar la fórmula perquè aquesta sentència afecti el mínim el pressupost municipal», exposen fonts municipals. 

Un litigi del govern montblanquí de 1997

Aquest litigi prové d'un conveni firmat per l'Ajuntament de Montblanc l'any 1997 que bonificava de forma extraordinària l'IBI i l'IAE a l'empresa entre els anys 1997 i 2009; és a dir, que preveia l'exempció d'impostos de l'empresa durant 12 anys. L’Ajuntament va voler deixar sense efecte aquest conveni en anys posteriors perquè considerava que era abusiu i discriminatori respecte a les altres empreses, negocis i comerços del municipi, ja que aquests no tenien cap conveni que els exemptés d'impostos.

Alhora, aquest document anava lligat a un seguit de mesures de contractació de personal local i de mesures mediambientals que l'empresa no ha complert durant aquests anys. Tot i això, l'Ajuntament ha estat condemnat a pagar a l'empresa l'esmentada quantitat.

"L'Arxiu de la Conca de Barberà, el primer de Catalunya per aquest motiu" "La proposta de Santa Coloma de Queralt per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient"