Les quatre candidatures que opten a l'alcaldia de Montblanc.

L'enganxada de cartells marca l'inici de la campanya electoral a Montblanc

Els candidats dels partits que opten a l'alcaldia han enganxat el primer cartell a la plaça Major aquesta passada nit

La plaça Major de Montblanc ha estat el punt d’inici de la campanya electoral a la capital de la Conca de Barberà. Els quatre partits que opten a l’alcaldia del municipi han realitzat aquesta passada mitjanit, la tradicional enganxada del primer cartell, un acte que suposa l’inici de la campanya electoral.

Els primers a posar el seu cartell han estat els membres d’Agrupament Catalanista de Montblanc, la candidatura que encapçala Josep Andreu i que busca revalidar l’alcaldia amb una àmplia majoria com la que ha tingut fins ara.

Amb el lema ‘Per un Montblanc de tots, el que t’imagines’, l’equip d’Andreu vol «renovar la il·lusió per Montblanc», segons ha dit el cap de llista. També ha recordat alguns dels projectes que vol dur a terme en els propers quatre anys com «la piscina coberta, acabar temes d’urbanisme i patrimoni i la realització d’un teixit industrial fort».

La candidatura d'Agrupament Catalanista de Montblanc, en l'enganxada de cartells.
La candidatura d'Agrupament Catalanista de Montblanc, en l'enganxada de cartells. | Júlia Giribets

També ha incidit en la preocupació pel creixement demogràfic a la Conca de Barberà, «que està en recessió i hem de fer un esforç per tirar-ho endavant», ha dit.

Pel que fa a la seva candidatura, Andreu ha recordat que  «hi ha més dones que homes, l’hem renovat però conservem la mateixa il·lusió que en anys anteriors».

Vistos els resultats de les eleccions generals a Montblanc, on ERC va ser la primera força amb diferència, Josep Andreu ha expressat que «tant de bo ho superem, però hem de ser molt respectuosos i tenir en compte totes les opinions».

Marc Vinya presenta a Junts per Montblanc com «l’alternativa real»

El segon candidat en enganxar el cartell ha estat Marc Vinya, de Junts per Montblanc. Vinya ha assegurat que enfocaran la campanya electoral de la mateixa manera que han actuat fins ara, «parlant amb la gent, escoltant-los i explicant-los que som l’alternativa. Hi ha molta gent que ens diu que convé un canvi de govern; nosaltres som l’alternativa real amb un govern de futur que escolta la gent i no tirant pel dret».

La candidatura de Junts per Montblanc, en l'enganxada de cartells.
La candidatura de Junts per Montblanc, en l'enganxada de cartells. | Júlia Giribets

Pel que fa als membres de la candidatura, Vinya ha explicat que fa mesos que hi treballen i que «l’hem format sense presses. Això s’ha traduït en una candidatura molt àmplia i transversal formada per 23 persones amb un equip molt ampli». El lema de campanya de Junts per Montblanc és 'La nostra força ets tu!'.

La FIC vol «acabar amb les majories absolutes»

La FIC ha seguit l’enganxada de cartells. El seu cap de llista, Toni Gutiérrez, ha explicat que durant la campanya intentaran fer arribar les seves propostes «al màxim de gent possible», perquè coneguin el seu programa electoral.

Enganxada del cartell de campanya electoral de la FIC a Montblanc.
Enganxada del cartell de campanya electoral de la FIC a Montblanc. | Júlia Giribets

Actualment, aquesta formació compta amb un sol regidor al consistori. En aquestes eleccions municipals esperen contribuir a «acabar amb les majories absolutes», segons ha explicat Gutiérrez.

El PSC aspira aconseguir representació al consistori

Pel que fa al PSC, que actualment no té representació a l’Ajuntament de Montblanc, tenen la fita de poder entrar en aquests comicis. Durant l’enganxada de cartells, el seu cap de llista, Juanma Cabello, no ha pogut estar present per motius laborals, però el número 2 de la candidatura, Juan Molina, ha estat l’encarregat de fer de portaveu. Sota el lema 'El moment del canvi a Montblanc', Molina ha expressat que «estem preparats, hem fet una candidatura de primera».

Enganxada del cartell del PSC a les municipals 2019 de Montblanc.
Enganxada del cartell del PSC a les municipals 2019 de Montblanc. | Júlia Giribets

Els socialistes, a més, asseguren estar oberts a negociar amb tots els grups municipals. De moment, «estem parlant amb molta gent. Tenim la idea de fer un municipi de persones, on no s’abusi dels espais públics per part de ningú», ha conclòs Molina.


Comentaris