GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Setmana Medieval de Montblanc escalfa motors amb la inscripció de les tavernes

Els interessats hauran d'entregar a l'Ajuntament el model de sol•licitud i l'esquema o plànol de la taverna abans del dia 27 de març
Imatge de la Setmana Medieval de Montblanc. | Laia Solanellas

 

Ja s'ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds per a l'establiment de tavernes medievals durant la propera Setmana Medieval de Montblanc, a partir del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de la vila i l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Els interessats hauran d'entregar a l'Ajuntament el model de sol·licitud (que es pot adquirir al mateix Ajuntament) i l'esquema o plànol de la taverna abans del dia 27 de març.

 

Segons informen des de l’Ajuntament de Montblanc, es resoldrà la distribució de les tavernes medievals atorgant llicències d'ocupació de la via pública, prèvia deliberació amb l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Els interessats rebran les notificacions amb les resolucions adoptades, on s'indicaran les taxes públiques i la ubicació de la taverna.

 

Tavernes adaptades a l'època medieval per fer una recreació fidel

Com cada any, i per tal de ser fidels al món medieval, el muntatge de la construcció i tot el servei en general ha de tenir una ambientació d'acord amb l'època recreada, havent de guardar cura de no mostrar els sortidors de beguda, neveres i altres aparells electrodomèstics i que aquests estiguin correctament tapats.

 

L'organització exposa altres normes que s'han de respectar. Per exemple, els recipients per a servir menjar i la beguda hauran de ser de terrissa, i si es fan servir coberts, hauran de ser de fusta, i que les taules utilitzades siguin confeccionades amb taulons de fusta. A aquest efecte tampoc es poden utilitzar cavallets, ni potes, ni cap altre sistema metàl·lic que no sigui convenientment dissimulat.

 

És obligatori que els cartells on s'indiquin els preus de les consumicions i altres rètols i objectes que s’identifiquin amb l'establiment tinguin imatge d'època. Tot i això, es recomana no utilitzar bales de palla per a l'ambientació de les tavernes.

 

Òbviament els interessats han de disposar del carnet de manipulador d'aliments i el menjar s'haurà d'adaptar a l'època medieval, quedant exclosos els combinats o còctels que no s’ajusten a aquest moment històric. Els aliments que no són d’aquell temps o que provenen d’Amèrica tampoc es poden fer servir, entre altres mesures.

 

Durant la Setmana Medieval, Montblanc es vesteix d'època. Molts vilatans porten indumentària típica dels segles XIII i XIV, és per això, que les persones que estiguin treballant en les tavernes també hauran de portar un vestuari adequat amb la temàtica. 

 

També et pot interessar: