Inscripcions obertes a la caminada per inaugurar la nova variant de la Ruta del Cister

S’ha programat una caminada al Santuari del Tallat que sortirà de forma simultània des de Blancafort i Solivella
Imatge d'una caminada per la Conca de Barberà. | Tarragonadigital

 

Dues caminades simultànies des dels municipis de Blancafort i Solivella, sortiran en direcció al Santuari del Tallat per celebrar la inauguració de la variant 6 del GR®175 de la Ruta del Cister, que passa per aquests dos pobles. Serà el dia 30 de setembre, però ja s'han obert les inscripcions per poder participar-hi. L’activitat està organitzada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb la col·laboració dels Ajuntaments de Blancafort i Solivella, i el CE La Xiruca Foradada.

 

Els dos grups d’excursionistes sortiran a les 8.00 hores del matí. En el cas de Blancafort, quedaran a la plaça dels Arbres per anar tots junts a fer la caminada i pel que fa a Solivella, el grup es trobarà a la plaça de la Creu. Tots els participants tindran un punt de trobada a mig camí, per tal de seguir junts fins a arribar al Santuari del Tallat. Un cop allà, podran esmorzar i assistir a l’acte d’inauguració oficial de la nova variant de l'itinerari de La Ruta del Cister a peu i en BTT, GR®175-6.

 

Inscripcions prèvies a la caminada

Per tal de poder participar en la caminada, sigui des d’un poble o des de l’altre, cal fer una inscripció prèvia al web turístic www.concaturisme.cat. L'activitat és gratuïta, inclou l'assegurança i és un dels actes organitzats amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible.

 

La nova variant afavoreix senderistes i ciclistes

La nova variant de la Ruta del Cister és un nou camí amb un recorregut que enllaça amb la ruta principal en un punt molt a prop del Santuari del Tallat. Afavoreix la presència de ciclistes i caminants i no presenta cap dificultat. Donat que el tram passa per les poblacions de Solivella i Blancafort, els excursionistes tindran més facilitat per trobar serveis d’allotjament o restauració, ja que podran gaudir de l’oferta d’aquests dos municipis de la Conca de Barberà.