Els joves de la Conca de Barberà reben informació sobre l’educació de lleure a Sarral

Una quinzena de joves majors de 16 anys estan participant aquesta setmana en un curs per realitzar tasques de premonitors en casals, colònies o campaments
Imatge d'una de les sessions del curs, a Sarral. | Cedida

 

Aquest passat dimarts, dia 25 de juny va començar un curs de premonitors al municipi de Sarral adreçat a joves majors de 16 anys. Aquest curs que té una durada de 20 hores finalitzarà aquest dissabte 29 de juny. Totes aquelles persones que hagin assistit al curs rebran un certificat d'aprofitament.

 

Aquest, és el quart any consecutiu que es du a terme el curs. La formació és impartida per l'Escola de l'Esplai de la Fundació Santa Maria de Siurana de Tarragona

  

El curs ajuda a tenir una visió clara del món del lleure i a la vegada capacita als alumnes per realitzar tasques de premonitor i d'ajudant als monitors en casals, colònies, campaments, etc. 

 

Té una durada total de 20 hores que es reparteixen en 5 sessions de 4 hores cadascuna i que s'estan duent en horari de tarda, de les 15.00 a les 19.00 hores.

  

Per tal d'obtenir el Certificat acreditatiu de l'Escola de l'Esplai és obligatori el 100% d'assistència a les sessions del curs. Un cop finalitzada la formació, es valorarà l'aprofitament del curs a través de les actituds, les aptituds adquirides i l'assistència a les sessions.

 

Dinàmiques de grup i educació en valors

Durant una setmana els joves estan aprenent dinàmiques de grup, cançons i danses, jocs, animació i estan rebent formació sobre el paper del monitor, la vida a l'espai i educació en valors.

  

Les persones joves inscrites, 12 noies i 3 nois, procedeixen de diversos municipis de la Conca de Barberà com Sarral, Santa Coloma de Queralt, Montblanc, Rocafort de Queralt, la Guàrdia dels Prats, Valls i l'Espluga de Francolí.

 

L'Ajuntament de Sarral en col·laboració amb l'Oficina Jove Conca de Barberà ha impulsat aquesta formació i és impartida per l'Escola de l'Esplai de Tarragona.