Junts per Montblanc organitza una trobada per parlar de les pensions

També es van presentar altres membres de la llista: Rosó Palau, com a número 19, Laura Calvo com a número 15, Montse Guinovart com a 21 i Josep Tarragó com a 22
Aquesta trobada amb la gent gran va anar a càrrec de Miquel Nadal, candidat al Congrés per Barcelona | Cedida

 

El passat dijous 25 d’abril la candidatura de Junts per Montblanc va organitzar una reunió per poder parlar els temes que tenen a veure amb les pensions. L’acte es va dur a terme al Casal d’Entitats i el va presentar l’alcaldable Marc Vinya.

Aquesta trobada amb la gent gran va anar a càrrec de Miquel Nadal, candidat al Congrés per Barcelona. Nadal va explicar: «la meva posició és, en part, representar a la gent gran i és bo que aquesta part de la població estigui en llistes i partits polítics ja que disposen de més temps i poden recollir les inquietuds dels pobles i barris i traslladar-les als polítics». Va parlar de la influència que té la gent gran a la nostra societat.

Pel que fa a les pensions, va explicar que aquestes estan basades en la gent que treballa i els diners van destinats a un fons, gràcies al Pacte de Toledo, per poder pagar les pensions. Aquest fons depèn de les persones que treballen i, també, del seu sou. Així doncs, si el sou és baix, les pensions seran baixes. A partir de l’any 2012-2013 l’atur va augmentar d’un 6% a un 20%. 

Les pensions tenen un màxim legal de 2.100 euros l’any i, actualment, el 70% dels pensionistes cobren 600 euros quan la mitjana que s’hauria de pagar seria de 900 euros. En el fons del Pacte de Toledo, s’hi destinaven diners, però no era suficient. L’any 2018 ja no quedaven diners en aquest fons i el país s’havia endeutat. Per poder solucionar-ho s’han de demanar diners al Banc Central Europeu però arribarà un punt que no es podran pagar les pensions si això no se soluciona.

Segons Nadal, per poder aconseguir més recursos i poder pagar les pensions es necessita més recaptació, com podria ser pagar un impost especial o modificar la legislació des d’Europa. Una de les altres solucions podria ser tenir un pla de pensions o acollir els immigrants, ja que la població activa està disminuint.

Potser també t'interessa: 

"ACTES I HORARIS: Montblanc es prepara pels dies forts de la Setmana Medieval!" "ATENCIÓ: Sarral convoca un concurs per escollir el cartell de la Festa Major"