Montblanc es prepara per ‘Justa i honor’, la gran estrena de la Setmana Medieval

Aquest espectacle d’acció escenificarà un torneig medieval. Tindrà lloc aquest dissabte 4 de maig al Pont Vell
 Torneig Nocturn de la Setmana Medieval de Montblanc 2018. | Josep

 

La 32a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc encara els seus últims dies. Aquest cap de setmana és el darrer en què es podrà gaudir de la vila montblanquina convertida en un poble medieval. Tot i això, les activitats no paren i encara falten alguns dels plats forts de la celebració.

 

Un dels moments més esperats és el de l’estrena del nou espectacle d’acció, anomenat ‘Justa i honor’, aquest dissabte 4 de maig a les 22.00 hores. Es tracta d’una escenificació fidedigna d’un torneig medieval, amb justes on els cavallers resolen qüestions d’honor i acrediten la seva destresa en el maneig de les armes amb combats singulars a cavall.

 

L’escenari d’aquest espectacle cavalleresc serà el Pont Vell, un espai de gran valor patrimonial que donarà més espectacularitat al torneig. La durada de ‘Justa i honor’ és de 65 minuts i només hi haurà una oportunitat per gaudir-ne, ja que s’ha programat un únic passi.

 

S’ultimen els preparatius per a l’espectacle

Aquests dies previs a l’estrena tot són preparatius que, de moment, avancen segons el previst. De fet, en l’entorn del Pont Vell ja es poden endevinar petits detalls de l’espectacle, on ja llueixen les grades pels espectadors.

 

Tot està preparat en l'entorn del Pont Vell per acollir l'espectacle. | Júlia Giribets

 

A més, segons afirmen des de l’organització, les entrades per l’estrena s’estan venent a molt bon ritme.

 

Tal com es descriu l’espectacle en la programació de la Setmana Medieval, «el Montblanc medieval acull un gran torneig on cavallers vinguts de tot arreu celebren justes i combats». ‘Justa i honor’ esdevindrà l’escenari d’una tragèdia on la vilesa d’un cavaller aboca a la persona més bondadosa i innocent a una violència de la qual mai s’hagués vist capaç.

 

L’espectacle substitueix d’alguna manera als Jocs Medievals i en renova el format amb una sorprenent posada en escena i en un nou escenari. Aquest és el segon acte més gran de la programació, amb un aforament limitat.

 

Així doncs, la capital de la Conca de Barberà es prepara per a un nou cap de setmana marcat per l'emocionant estrena de l'espectacle, però amb infinitat de propostes paral·leles perquè en gaudeixi tota la família.

 

També et pot interessar: