Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Cinc ens locals de la Conca són premiats per l'Administració Oberta de Catalunya

L'AOC reconeix els esforços de cinc administracions locals de la comarca en la implementació de l'administració digital

Aquests reconeixements, que distingeixen set categories d'acord amb el nombre d'habitants dels ens i la seva naturalesa, s'atorguen en base a uns indicadors objectius, l'anàlisi dels webs dels ens i l'ús de determinats serveis de l'Administració Oberta de Catalunya.

En aquest sentit, els ens locals de la Conca de Barberà han tingut una molt bona representació en la IV edició dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que atorga anualment l'AOC.

La Conca de Barberà ha obtingut cinc reconeixements 

Aquest any, entre els 74 ens guardonats es troben 5 ens locals i comarcals de la Conca de Barberà. en la categoria de menys de 500 habitants, han estat premiats els ajuntaments de Forès, Passanant i Belltall i Vilanova de Prades, i en la categoria de 501 a 1.000 habitants s'ha premiat l'ajuntament de Barberà de la Conca. Pel que fa a la categoria de Consells Comarcals, s'ha distingit el Consell Comarcal de la Conca de Barberà en els seus resultats com administració oberta.

forès
Forès és un dels municipis distingits | Diputació de Tarragona

El Consorci Administració Oberta de Catalunya

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC) té la seva gènesi en el Pacte per a la promoció i el desenvolupament de la Societat de la Informació a les administracions públiques catalanes, signat al Parlament de Catalunya el 23 de juliol de 2001, entre els presidents de tots els grups parlamentaris, el Govern de la Generalitat de Catalunya i els governs locals representats per Localret.

La missió de l’AOC és impulsar la transformació digital de les administracions catalanes, per promoure governs àgils, lògics i col·laboratius. I visió es aconseguir que les persones gaudeixen de serveis públics de qualitat i visquin en una societat oberta.

Entre els seus objectius, hi ha els de promoure la interoperabilitat dels sistemes d’informació catalans amb la resta d’administracions; crear i prestar serveis comuns d’administració electrònica; reutilitzar les aplicacions i els serveis d’administració electrònica que es desenvolupin, o garantir la identitat i acreditar la voluntat en les actuacions dels ciutadans i el personal del sector públic, així­ com la confidencialitat i el no-rebuig en les comunicacions electròniques.


Comentaris