GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La marca Montblanc Medieval es consolida a les xarxes socials amb prop de 30.000 seguidors

Des de 2014 s’ha fet una aposta per les xarxes com a mitjà de relació i interacció amb possibles visitants
Un grup de visitants és atès a l'Oficina de Turisme de Montblanc. | Cedida

L'Oficina de Turisme de Montblanc ha tancat l'any 2019 amb 28.888 seguidors a la seva comunitat virtual a través de les diverses xarxes socials que gestiona amb la marca Montblanc Medieval.

 

L'any 2014 es va iniciar una aposta decidida per les xarxes socials com a mitjà de relació amb possibles visitants i, a la vegada, com a element d'interacció directa i efectiva amb un públic ampli configurat per convilatans, turistes que han estat al municipi i futurs visitants que encara no han pres la decisió d'anar a Montblanc.

 

En tancar 2019, Facebook torna a ser la xarxa on hi ha un major nombre de seguidors, amb 15.389 a la pàgina principal i 1.471 a la de Terrània, a Instagram 8.582 i a Twitter 3.446. Aquestes són les tres xarxes on es treballa més intensament, amb publicacions cada dia de l'any i una intensa relació amb els usuaris.

 

La pàgina de Facebook de Montblanc Medieval ha incrementat en 2.311 els seus seguidors durant el 2019. Des de l’Oficina de Turisme, s’atribueix aquest augment a les campanyes de promoció coincidint amb els grans esdeveniments que se celebren a Montblanc.

 

El públic seguidor de Montblanc Medieval a Facebook té unes característiques clares: és proper, català en més d'un 90%, i principalment de les demarcacions de Barcelona i Tarragona. És majoritàriament públic femení, el 70%. L'edat està prou repartida, però sobresurt el segment de 35 a 44 anys amb un 37% del total, per davant de 45 a 54 anys, amb el 25% i de 25 a 34, amb el 17%. Un perfil que lliga bastant amb el turista que visita Montblanc. Pel que fa a la pàgina de Terrània també ha notat un increment de seguidors, passant de 841 als 1.471 actuals.

 

A Instagram, Montblanc Medieval es va estrenar el maig de 2016 i ha passat de 5.145 a 8.582 seguidors al llarg de l'any 2019. El 57% són dones i més d'un 80% són de Catalunya. Durant l'any, les 386 fotografies compartides han acumulat més de 207.700 «m'agrada», i s'ha arribat a una mitjana diària de 540 per foto. Cada matí es publica una foto que mostra els atractius del municipi i les seves pedanies.

 

Important creixement a Twitter

El 2015 es va iniciar un impuls específic del canal de Twitter que en els darrers anys ha tingut un important creixement. S'ha acabat l'any amb 492 publicacions, 844.900 impressions i 11.875 visites. Es va acabar 2019 amb 3.446 seguidors, amb un increment al llarg de l'any de 302.

 

La responsabilitat de comunicar la destinació turística a través de les xarxes i del web Montblanc Medieval recau en l'equip de l'Oficina de Turisme que també es reforça amb el web i les xarxes més institucionals de l'Ajuntament per part dels responsables en comunicació de l'Ajuntament de Montblanc.

 

Els convilatans fan una important tasca de promoció

Respecte de les grans ciutats, Montblanc té l'hàndicap de no tenir tant volum de seguidors convilatans i resulta imprescindible teixir una xarxa real de potencials visitants. Tot i això, el paper dels vilatans és molt important, i han passat a desenvolupar una tasca clau en la promoció de Montblanc.

 

Les imatges que comparteixen a Instagram donen una visió real i molt variada del municipi en tots els moments de l'any, a Facebook hi fan comentaris que poden ser profitosos per als possibles visitants, i a Twitter s'encarreguen de difondre missatges amb les repiulades.