L'Ajuntament de Sarral anuncia mesures de suport a les empreses locals afectades per la crisi sanitària

Bona part del comerç ja ha reobert, però els equipaments municipals encara hauran de romandre tancats
Una de les terrasses de Sarral | Ajuntament de Sarral

Ahir dilluns, Sarral va iniciar la fase 1 del desconfinament, autoritzada a la majoria de municipis de la Conca de Barberà, amb la reobertura de bona part de les botigues, perruqueries, bars i altres empreses que des de feia dos mesos estaven obligades a tancar per ajudar a fer front a la crisi sanitària. Per la seva part, el govern municipal ha anunciat que «està estudiant mesures extraordinàries de suport al teixit econòmic de Sarral», explica Jaume Fornés, l'alcalde. Concretament i referent als impostos que recapta l'Ajuntament, valora com aplicar la condonació de la part proporcional de l'IBI dels negocis locals corresponent als mesos que hagin hagut d'estar tancats a causa de l'estat d'alarma. A més, «als qui ho demanin, també se'ls permetrà ampliar la zona de terrassa i en suspendrem el cobrament de la taxa corresponent fins al setembre».

Per una banda, les perruqueries sols poden atendre una persona simultàniament a causa de la normativa de prevenció sanitària i des de fa una setmana ja estan obertes amb cita, mentre que el centre d'estètica i el multiservei també obren portes. D'altra banda, dos dels bars de Sarral han reprès l'activitat, concentrada això sí a les terrasses. Pel que fa a l'obertura de la Biblioteca Municipal «de moment ho descartem, perquè caldria tenir almenys tres treballadors per complir les mesures sanitàries i de neteja, i és inviable», explica Fornés. A causa de la normativa sobre aforament preventiu de la pandèmia, de moment tampoc es pot tornar a obrir el poliesportiu. L'Ajuntament també analitza la casuística de la piscina municipal, amb la voluntat de poder-la obrir aquest estiu, però espera saber quines seran les normes de funcionament i obertura per a totes les piscines que decretarà el govern estatal, així com l'evolució de la pandèmia.

"La crida que ha fet l'Associació del Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí" "Importants novetats per a les terrasses dels bars de l'Espluga de Francolí"