Camió de la brossa a la Conca de Barberà

El nou servei de recollida de brossa de la Conca de Barberà aconsegueix rebaixar un 45% la fracció del rebuig

En aquests moments s'està implantant de forma escalonada el sistema de recollida porta a porta als grans municipis de la comarca i en alguns de més petits

La Conca de Barberà ha generat, durant el mes d'octubre, un 45% menys de material de rebuig gràcies a la posta en funcionament del nou sistema de recollida d'escombraries que potencia la recollida selectiva. En concret, el rebuig ha passat de més de 400.000 quilos, recollits durant el mes d'octubre de 2019, a 227.000 quilos d'aquest passat mes d'octubre.

Aquesta és una de les dades més positives que s'extreuen dels indicadors de recollida de les escombraries actuals que tot just s'han començat a tenir aquests dies. S'hi afegeix també un augment important de la matèria orgànica recollida de forma selectiva, que ha passat dels 140.000 quilos a 160.000 quilos, un augment d'un 12% aproximadament.

Un altre increment molt important ha estat el dels envasos i plàstics. El mes d'octubre de l'any 2019 els contenidors de plàstic van recollir uns 43.000 quilos d'aquest material, mentre que des del passat mes d'octubre aquesta xifra ha pujat fins als més de 58.000 quilos, amb un augment d'un 36%. Per la seva banda, l'increment en el paper i cartró domèstic ha estat molt menys important, només d'un 1%. 

Implantació del porta a porta

En aquests moments s'està implantant de forma escalonada el sistema de recollida porta a porta als grans municipis de la comarca i en alguns de més petits. Aquesta implantació ha tingut els seus problemes els primers dies degut a la gran complexitat que representa la seva posada en marxa en molts i molt diversos municipis. Però el nombre d'incidències està reduint-se progressivament.

En aquest procés del nou servei de recollida de les escombraries, al voltant del 15 de novembre es procedirà al tancament, de forma escalonada, dels contenidors que encara estan oberts que es troben encara en alguns municipis i pedanies. També, properament, s'aniran posant en marxa els serveis de recollida addicionals com per exemple els de la recollida de poda o de voluminosos a nivell de tota la comarca.


Comentaris