Montblanc serà seu del Campus Extens de la URV

Aquest dilluns s’ha presentat el projecte als alcalde de la comarca al Consell d'Alcaldes celebrat al Consell Comarcal de la Conca de Barberà
Reunió del Consell d'Alcaldes al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. | Cedida

 

Montblanc serà seu d’un nou un Campus Extens de la URV. La rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), María José Figueras, ha presentat el projecte al Consell d'Alcaldes del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, aquest passat dilluns.

A la reunió amb els alcaldes dels 22 municipis de la comarca la rectora va posar en valor la vocació de la nova seu per esdevenir el punt de contacte de la URV amb tots els municipis de la comarca.

Per la seva banda, la vicerectora de relacions institucionals, cultura i compromís social, Cori Camps, va destacar les moltes iniciatives que des de la URV ja s'estan duent a terme al territori i les noves que tindran lloc properament, fruit de la nova relació entre la universitat i el Consell Comarcal, com les jornades de networking ‘El sector turístic a les comarques d'interior del Camp de Tarragona’, organitzades per la Facultat de Turisme i Geografia, o el taller de la Setmana de la Ciència 2019 ‘Els orígens de la xocolata’, organitzat per la Unitat de ComCiència de la URV.

  

La implantació física actual del Campus Extens es troba constituïda per una xarxa de catorze seus, amb presència en set de les deu comarques de la demarcació. La xarxa inclou tant municipis costaners com de muntanya, demogràficament molt diversos, però de rellevància socioeconòmica dins del seu entorn.

El Campus Extens de la URV

El Campus Extens de la URV és un projecte estratègic de la tercera missió de la universitat, la missió territorial, de compromís amb les institucions i els agents motors del desenvolupament del territori, en totes les seves dimensions des del vessant més cultural al més social i econòmic.

El projecte Campus Extens era en els seus inicis i és encara avui, dotze anys després, un projecte singular de relació de la universitat amb el seu territori.

El projecte permet a la universitat copsar les necessitats de la societat i del seu territori i també facilita donar-hi resposta mitjançant el disseny d'actuacions específiques, contribuint així al progrés de les comarques meridionals de Catalunya.

  

Des dels seus inicis, el projecte Campus Extens de la URV compta amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona i la col·laboració dels ajuntaments, que acullen les seus i posen recursos humans i materials municipals a disposició de la universitat per a la realització de les activitats.

També cal destacar la col·laboració amb l'Institut Ramon Muntaner en la seva tasca facilitadora del contacte entre la universitat i els ajuntaments i els centres d'estudis locals.

  

En conjunt, durant aquests dotze anys s'han organitzat o s'ha col·laborat en l'organització de més de 2.000 activitats, les quals són de tipologia molt diversa: conferències i taules rodones; jornades, cicles i tallers; clubs de lectura; concerts; projeccions amb debats; exposicions; sortides de camp i visites culturals; recitals poètics, lectures i contacontes; presentacions d'obres (literàries, audiovisuals i projectes); representacions teatrals-recreacions històriques; premis-concursos i publicacions. Aquestes activitats han arribat a un nombre aproximat entre 9.000 i 10.000 persones cada any.

"⛪💦 L'au fènix de Sant Magí de la Brufaganya: de les cendres a la recuperació plena" "🗓L’antiga destil·leria de l’Espluga de Francolí oferirà visites gratuïtes aquest cap de setmana"