V脥DEO

Explosi贸 d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCI脫

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

Montblanc ser脿 seu del Campus Extens de la URV

Aquest dilluns s鈥檋a presentat el projecte als alcalde de la comarca al Consell d'Alcaldes celebrat al Consell Comarcal de la Conca de Barber脿
Reuni贸 del Consell d'Alcaldes al Consell Comarcal de la Conca de Barber脿. | Cedida

 

Montblanc ser脿 seu d鈥檜n nou un Campus Extens de la URV. La rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Mar铆a Jos茅 Figueras, ha presentat el projecte al Consell d'Alcaldes del Consell Comarcal de la Conca de Barber脿, aquest passat dilluns.

 

A la reuni贸 amb els alcaldes dels 22 municipis de la comarca la rectora va posar en valor la vocaci贸 de la nova seu per esdevenir el punt de contacte de la URV amb tots els municipis de la comarca.

 

Per la seva banda, la vicerectora de relacions institucionals, cultura i comprom铆s social, Cori Camps, va destacar les moltes iniciatives que des de la URV ja s'estan duent a terme al territori i les noves que tindran lloc properament, fruit de la nova relaci贸 entre la universitat i el Consell Comarcal, com les jornades de networking 鈥楨l sector tur铆stic a les comarques d'interior del Camp de Tarragona鈥, organitzades per la Facultat de Turisme i Geografia, o el taller de la Setmana de la Ci猫ncia 2019 鈥楨ls or铆gens de la xocolata鈥, organitzat per la Unitat de ComCi猫ncia de la URV.

  

La implantaci贸 f铆sica actual del Campus Extens es troba constitu茂da per una xarxa de catorze seus, amb pres猫ncia en set de les deu comarques de la demarcaci贸. La xarxa inclou tant municipis costaners com de muntanya, demogr脿ficament molt diversos, per貌 de rellev脿ncia socioecon貌mica dins del seu entorn.

 

El Campus Extens de la URV

El Campus Extens de la URV 茅s un projecte estrat猫gic de la tercera missi贸 de la universitat, la missi贸 territorial, de comprom铆s amb les institucions i els agents motors del desenvolupament del territori, en totes les seves dimensions des del vessant m茅s cultural al m茅s social i econ貌mic.

 

El projecte Campus Extens era en els seus inicis i 茅s encara avui, dotze anys despr茅s, un projecte singular de relaci贸 de la universitat amb el seu territori.

 

El projecte permet a la universitat copsar les necessitats de la societat i del seu territori i tamb茅 facilita donar-hi resposta mitjan莽ant el disseny d'actuacions espec铆fiques, contribuint aix铆 al progr茅s de les comarques meridionals de Catalunya.

  

Des dels seus inicis, el projecte Campus Extens de la URV compta amb el suport econ貌mic de la Diputaci贸 de Tarragona i la col路laboraci贸 dels ajuntaments, que acullen les seus i posen recursos humans i materials municipals a disposici贸 de la universitat per a la realitzaci贸 de les activitats.

 

Tamb茅 cal destacar la col路laboraci贸 amb l'Institut Ramon Muntaner en la seva tasca facilitadora del contacte entre la universitat i els ajuntaments i els centres d'estudis locals.

  

En conjunt, durant aquests dotze anys s'han organitzat o s'ha col路laborat en l'organitzaci贸 de m茅s de 2.000 activitats, les quals s贸n de tipologia molt diversa: confer猫ncies i taules rodones; jornades, cicles i tallers; clubs de lectura; concerts; projeccions amb debats; exposicions; sortides de camp i visites culturals; recitals po猫tics, lectures i contacontes; presentacions d'obres (liter脿ries, audiovisuals i projectes); representacions teatrals-recreacions hist貌riques; premis-concursos i publicacions. Aquestes activitats han arribat a un nombre aproximat entre 9.000 i 10.000 persones cada any.

 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris