Montblanc demanarà a la Direcció General de Carreteres que millori la C-241d, fortament deteriorada

El ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció per exigir la millora del tram que uneix Montblanc amb Santa Coloma de Queralt
Detall de la c-241d al seu pas per Rocafort de Queralt. | google maps

 

El Ple de l'Ajuntament de Montblanc celebrat aquest dimecres 13 de març, ha aprovat per unanimitat una moció per a la millora de la carretera comarcal c-241d, concretament en el tram que uneix els municipis de Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

 

Mitjançant aquesta moció, s'exigeix a la Direcció General de Carreteres que dugui a terme les actuacions pertinents per a adequar la carretera a les necessitats de la quantitat i la tipologia de vehicles que hi circulen.

 

Asfalt deteriorat i esquerdes a la C-241D

Aquesta decisió es pren perquè és una carretera amb un trànsit notable de camions, tractors i altres vehicles pesants en ambdós sentits de la marxa. A més, se suma que es tracta d'una via estreta, augmentant la perillositat de la circulació de manera preocupant.

 

A tot això s'ha de sumar l'estat de l'asfalt d'alguns trams, que s'ha deteriorat de manera important i, en especial, les vores de la calçada, que s'estan esquerdant.

 

El ple aprova altres punts de caràcter urbanístic

Per altra banda, el ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar altres punts de caràcter urbanístic. Un dels més destacats és la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana referent a un ajust de l'alçada reguladora màxima en el solar de la cantonada dels carrers Muralla de Santa Tecla i Francesc Macià.

 

Aquesta modificació té com a objectiu l'adequació de l'alçada reguladora màxima d'aquest solar, que té com a finalitat ubicar un edifici de planta baixa a un únic nivell, aparcament soterrat i dues plantes de pisos per a habitar.  

 

Aquest punt es va aprovar per 10 vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc, PDeCAT, FIC i regidor no adscrit) i 2 abstencions (CUP).

 

Ampliació del servei de recollida porta a porta

El Ple de l'Ajuntament de Montblanc també va aprovar per unanimitat la segona addenda del conveni amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per a la prestació del servei integral de recollida, transport i tractament de residus sòlids urbans.

 

Mitjançant aquesta aprovació, es dóna continuïtat al servei de recollida porta a porta al centre històric del municipi i s'amplia a altres zones, concretament als carrers Muralla de Sant Francesc, Raval de Santa Anna, Sèquia, Molí dels Capellans, plaça de Santa Anna, Baluard de Santa Anna, Catalunya, Sindicat, Estació i, de manera parcial, Muralla de Santa Tecla.