Montblanc fomentarà la participació dels joves al Carnaval d’enguany

Del 21 al 25 de febrer, la capital de Conca de Barberà oferirà una quinzena d’actes festius relacionats amb el Carnaval. El cartell d'enguany és una sàtira del sistema judicial
Presentació de la programació de Carnaval de Montblanc. | Júlia Giribets

Ja es coneix la programació del Carnaval de Montblanc d’aquest any. Del 21 al 25 de febrer, una quinzena d’activitats festives ompliran carrers i places amb motiu d’aquesta celebració.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Montblanc, Judit Pere, ha presentat els actes i novetats d’enguany acomoanyada d'Eduard Molné, de la Comissió de Festes, i ha avançat que la programació «dona continuïtat a tot el que s’ha anat fent els darrers anys».

Així doncs, els actes començaran el divendres 21 de febrer amb el Carnaval a les escoles que culminarà amb la Rua Infantil.

Dissabte, 22 de febrer, és el dia que concentra el gruix de les activitats. Al matí, hi haurà xocolatada infantil, la rebuda de Sa Majestat Carnestoltes XLII, el vermut musical a càrrec de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc (UBCM) o la Popular Xeringa Montblanquina.

A la tarda, tindrà lloc l’acte central del Carnaval amb la celebració de la Gran Rua pels carrers del poble i la passarel·la de lluïment a la plaça Sant Francesc.

Es vol fomentar la participació dels joves

Enguany, com a novetat i amb l’objectiu de fomentar la participació dels joves a la rua, s’ha creat una categoria especial per a grups de joves de 14 a 18 anys que podran optar a dos premis de 150 i 100 euros. «Volem incentivar que participin i gaudeixin de la rua», ha dit la regidora.

A banda, hi haurà els premis a les categories habituals amb 1.000 euros, 600 i 500 per les tres millors carrosses; els premis de 600, 400 i 300 euros per a les comparses; i els premis especials de 400 que dona la UBCM al millor espectacle en arribar a Sant Francesc; el premi especial Retoc’s de 150 euros o el premi especial Aviram Moix a la disfressa més atrevida de la nit, dotat amb 100 euros.

La nit de dissabte: sopar i gran festa

Per acabar el dissabte de la millor manera, el pavelló del Casal acollirà el Sopar Popular de Carnaval i a mitjanit hi haurà la Gran Festa amb DJ Energy For You, Sergi Domene i Ricard Cendra.

Dimarts, dia 25 de febrer, el Museu Comarcal acollirà durant tota la jornada la vetlla a Sa Majestat Carnestoltes XLII i a les 19.00 hores, a la plaça Major, hi haurà l’enterrament, amb la lectura del testament, el repartiment de premis i la cremada final a càrrec dels Dimonis de Montblanc.

El cartell d’enguany és una sàtira del sistema judicial

A més, segons ha explicat la regidora, el disseny del cartell del Carnaval montblanquí d'enguany «és una sàtira del sistema judicial espanyol, per tot el que hem viscut amb els presos polítics i els exiliats». La imatge principal d’aquest cartell mostra un porc amb la indumentària d’un jutge.

"🎉ATENCIÓ: Augmenten els premis de les comparses del Carnaval de l'Espluga 2020" "🗓AGENDA: Es programen 12 nous tallers de peces de sarga al Museu del Vidre de Vimbodí"