Francesc Viñas, regidor de Comunicació de Montblanc.

Montblanc millora l’espai de participació ciutadana amb una nova eina per canalitzar les demandes dels veïns

S’ha posat en marxa una bústia ciutadana per atendre incidències i propostes de millora i durant l’any es faran trobades amb els barris i les pedanies per millorar la comunicació entre veïns i Ajuntament

Amb l’objectiu de canalitzar les demandes i peticions dels ciutadans, l’Ajuntament de Montblanc ha posat en marxa una nova eina on els veïns i veïnes de la vila poden fer arribar les seves propostes o incidències de forma més senzilla, sense la necessitat de passar per tràmits burocràtics.

Es tracta de la nova Bústia Ciutadana, un espai de comunicació que es pot trobar ja al web de l’Ajuntament de Montblanc, on els interessats poden comunicar-se amb el consistori i els seus regidors sense la necessitat de fer una petició oficial. «L’objectiu és alleugerir tràmits», ha explicat el regidor de Comunicació, Francesc Viñas.

Com funciona aquesta nova eina? Un cop s’entra dins d’aquesta Bústia Ciutadana, es poden fer arribar incidències o propostes de millora. En ambdós casos, s’ha d’omplir un senzill formulari que s’envia directament al consistori montblanquí. «Volem que els veïns i veïnes puguin aproximar-se a l’Ajuntament de forma fàcil», ha ressaltat el regidor.

Una quinzena d’instàncies setmanals

De fet, s’ha copsat que a l’Ajuntament de Montblanc entren aproximadament una quinzena d’instàncies setmanals que no requereixen «gaire burocràcia», ha explicat Viñas. Per això, amb aquesta nova eina es volen canalitzar totes aquelles peticions que es poden resoldre de forma ràpida. En cas que es requereixin més tràmits, les propostes que es rebin ‘online’ es derivaran al departament corresponent.

Aposta pels espais de participació ciutadana

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament de Montblanc posarà en marxa diverses trobades amb veïns del municipi per fomentar els espais de participació ciutadana i donar veu als vilatans.

Una d’aquestes trobades tindrà lloc al mes de març amb els veïns del Sol de l’Horta, al novembre amb els veïns de La Canal i Sant Joan i també es faran actes similars al juny amb els alcaldes pedanis i una altra trobada al mes de setembre.

Es reactiva l’Agenda Cultural al web municipal

D’altra banda, l’Ajuntament de Montblanc també ha reactivat l’espai destinat a l’Agenda Culturalal web del consistori. «Montblanc té un calendari festiu molt ampli», ha dit el regidor de Comunicació, per això s’ha dotat de contingut a aquest apartat i els usuaris ja poden consultar quines activitats hi ha cada dia al municipi.


Comentaris