ÚLTIMA HORA

🚧 L'autopista AP-7 continua tallada al seu pas per l'Ampolla

Mor als 85 anys Alexandre Masoliver, monjo i sacerdot del Monestir de Poblet

El sacerdot va destacar pels seus estudis sobre la història del monaquisme
Mor als 85 anys Alexandre Masoliver, monjo i sacerdot del Monestir de Poblet | Monestir de Poblet

 

Alexandre (Ignasi) Masoliver i Masoliver va morir aquest dimarts, 18 de juny, als 85 anys, segons va anunciar el Monestir de Poblet, d’on Masoliver era monjo i sacerdot. Alexandre feia 58 anys que era monjo i 52 que era sacerdot. La basílica del Monestir acull, aquest dimecres 19 de juny, la missa i acte d’enterrament del difunt sacerdot, a les cinc de la tarda.

 

Alexandre Masoliver va néixer l’11 de febrer del 1934 a Seira, a la Ribagorça d’Osca, i posteriorment la família es va traslladar a Barcelona, on més tard es llicenciaria en Dret Civil a la Universitat de Barcelona. Masoliver va començar fent pràctiques en un bufet d’advocats, però l’any 1959 va ingressar al Monestir de Poblet, i l’any següent va fer els vots solemnes. Així, Masoliver ha sigut monjo de la comunitat cistercenca durant 58 anys, i sacerdot durant 52, després de ser ordenat el 1967.

 

Al Monestir de Poblet, Masoliver va estudiar filosofia i teologia, i el doctorat en teologia a l’Ateneu Pontifici de Sant Anselm de Roma el va dur als estudis històrics. Va centrar la seva tesi doctoral en l’origen dels cistercencs a la Corona d’Aragó, i més tard va aprofundir en el tema amb ‘Història del Monaquisme Cristià’.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris