Imatge d'arxiu de l'arquitecte sarralenc Josep Puig Torné

Mor als 90 anys Josep Puig Torné, important arquitecte de Sarral

Va dissenyar l'ermita de Sant Cosme i Sant Damià, entre moltes altres obres

Dia trist per als sarralencs i sarralenques. Ha mort Josep Puig Torné als 90 anys, arquitecte nascut a Sarral que ha deixat la seva obra per diferents punts de Catalunya i part de l'estranger. L'Ajuntament de Sarral ha emès un comunicat informant del traspàs de l'arquitecte, molt estimat al poble per «la seva proximitat humana i complicitat amb els veïns».

Josep Puig Torné va deixar el seu llegat en diversos edificis de la vila de Sarral, com ara l'Ajuntament, l'Abadia, el carrer dels Jueus, el Molí de Potau, el Portal del Nadal, el Pavelló Municipal o el Parc de Bombers, entre moltes altres obres de caràcter popular. Ara bé, l'obra més estimada amb diferència és l'ermita de Sant Cosme i Sant Damià, que aquest 2020 celebra el seu 50è aniversari. 

ermita-sarral
Enguany es commemora el 50è aniversari de la construcció de l'ermita actual dels Sants Metges | Albert Oliva

A més, la seva estima per Sarral va fer que arribessin al municipi noves oportunitats pels seus habitants, i gràcies a les seves gestions va poder arribar a la vila la factoria de la zona industrial 'La Salida'.

Puig Torné va dissenyar el Canòdrom de la Meridiana, amb Antonio Bonet Castellana; la reforma del Cinema Comèdia de Barcelona, el monument a les Homilies d’Organyà, l’edifici Renault de Tarragona, la residència de la Sagrada Família a la Seu d’Urgell i l’església de Sant Antoni Maria Claret a Sallent, entre d'altres. Puig Torné va treballar conjuntament amb artistes com Subirachs, Tomàs Bel o Maties Palau-Ferré.

Des del consistori sarralenc transmeten el seu condol i escalf a la família, amics i companys de Puig Torné. La cerimònia de comiat se celebrarà a les 12 del migdia de demà dijous, 4 de juny, a la parròquia de Santa Maria de Sarral.


Comentaris