El Museu Comarcal de la Conca de Barberà enceta un cicle de cinema amb pel·lícules de tots els temps

Aquest cicle pretén suposar la continuïtat del Cineclub del Museu que va existir entre els anys 1967 i 1982
Primera sessió del Cineclub de Montblanc. | Cedida

Aquest darrer dissabte dia 19 d’octubre, el Museu Comarcal de la Conca de Barbera de Montblanc (MCCB) va donar el tret de sortida al Cicle Cineclub Museu. En aquesta primera sessió es va projectar l’última pel·lícula del director i productor Josep M. Forn ‘El Somni Català’.

La productora del film i filla de Forn, Sandra Forn, va fer una introducció sobre la pel·lícula i seguidament es va visionar un curtmetratge on el mateix Josep Mª Forn desitjava llarga vida al Cineclub. L’acte va comptar amb una seixantena d’espectadors i en finalitzar la pel·lícula va haver-hi un col·loqui moderat per la mateixa Sandra Forn.

El cicle continuarà amb 7 pel·lícules molt diverses com, per exemple: ‘Amacord’, ‘Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón' o ‘Con faldas y a lo loco’.

Es projectaran fins al mes de maig, el segon dissabte de cada mes, excepte les que coincideixin amb les festes de Nadal i Setmana Santa que es faran els dies 28 de desembre de 2019 i 8 d’abril de 2020 respectivament. Cada pel·lícula serà presentada per un expert montblanquí o de la Conca, qui després animarà i moderarà el col·loqui.

Es projectaran pel·lícules de tots els temps

La idea que ha animat als organitzadors és la de presentar pel·lícules que no siguin rigorosament actuals i amb gran impacte cinematogràfic. Per tant, que no facin la competència ni en temàtica ni en horari, al Cicle de Cinema Gaudí o al Casal Montblanquí.

Entre els organitzadors d’aquest cicle es compta amb Paco Poch, arrelat a Senan, fundador de la productora Mallerich Films i amb experts cinèfils de la comarca com Jaume Josa, Ramon Gavarró, Lluís Renyer o Guillem Sánchez.

L’entrada és gratuïta, encara que es demana la voluntat pel sistema de Taquilla Inversa. Si aquest primer cicle és exitós, més endavant i depenent dels suggeriments del públic, es podrien organitzar cicles per temes,  per autors, etc.

Aquest Cineclub pretén suposar la continuïtat del Cineclub del Museu que va existir entre els anys 1967 i 1982 i que va influir en molts Montblanquins en uns temps en què l’oferta cultural local era molt minsa. Aquell Cineclub que va fer la seva primera sessió el 6 de setembre de 1967 amb ‘Madame’ de dirigida per Max Ophüls.

També et pot interessar:

"📈Clickània reuneix 10.300 visitants en els quatre dies del festival" "📖L’Any Pompeu Fabra arriba a l’Espluga de Francolí amb una exposició a la Biblioteca"