Directora del Museu de la Vida Rural amb la vitrina

El Museu de la Vida Rural acollirà un Museu Particular per difondre el patrimoni a través d’estris quotidians

Es tracta de la primera edició del projecte i durant cada mes, a la vitrina de la façana del Museu de la Vida Rural, s’hi exposarà un d’aquests objectes

El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla de l'Espluga de Francolí  serà la seu física, durant el 2021, de la proposta singular Museu Particular. La iniciativa vol donar a conèixer el patrimoni etnològic associat a objectes quotidians com per exemple una forquilla, una llauna de conserva o un tampó.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Es tracta de la primera edició del projecte i des d’aquest febrer i durant cada mes, a la  vitrina de la façana del Museu de la Vida Rural, s’hi exposarà un d’aquests objectes que donarà peu a descobrir l’origen i les històries que amaguen.

L’entorn virtual serà l’espai on es farà la divulgació

A través de les xarxes socials  del Museu Particular (Twitter i Instagram @MuseuParticular) es difondran els continguts temàtics i les reflexions al voltant de les peces exposades. També cada mes el MVR publicarà un article relacionat amb l’objecte protagonista a la seva pàgina web. D’aquesta manera, es vol posar en valor i divulgar aquest patrimoni col·lectiu  i quotidià que qualsevol pot trobar a casa.

Àlex Rebollo
És una iniciativa dels historiadors i museòlegs Àlex Rebollo i Anna Maria Andevert | Àngel Ullate

L’objectiu és explicar l’origen de les peces, la seva història i les curiositats que l’envolten, així com generar un debat sobre qüestions molt més àmplies i contemporànies com el feminisme, el despoblament rural o la globalització. La proposta del Museu Particular reforça el vessant etnològic del Museu de la Vida Rural, tot preservant la memòria i posa sobre la taula processos de transformació social des del món rural. En total, onze objectes, un per a cada mes, seran els protagonistes d’aquesta primera edició del Museu Particular. La proposta és una iniciativa dels historiadors i museòlegs Àlex Rebollo i Anna Maria Andevert, amb el suport del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla.