Montblanc, a punt per celebrar el Nadal amb desenes d'actes

La programació comença el dijous 6 de desembre i s'allargarà fins al 6 de gener
Els regidors de Festes i Cultura de l'Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó i Jordi Albalat han presentat el programa d'actes. | J.V.

 

Montblanc està a punt per viure les festes de Nadal. Aquest dilluns al matí, els regidors de Festes i Cultura de l'Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó i Jordi Albalat, presentaven el programa d'actes que començarà el dijous 6 de desembre i que s'allargarà fins al 6 de gener.

 

Des de l'Ajuntament han assenyalat el paper destacat de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc en aquestes festes nadalenques gràcies als actes que han proposat per fomentar la dinamització dels comerços de la vila. De fet, a la suma dels actes programats per l'Ajuntament i per la Unió de Botiguers, cal sumar-hi totes les iniciatives que es duen a terme gràcies a les entitats de la vila, que segueixen sent també protagonistes d'aquesta època de l'any.

 

Hi haurà desenes d'actes per a tots els públics però es presta especial atenció als més petits. D'aquesta manera, es mantenen cites tradicionals com el Caga Tió el dia 23 de desembre al qual se li podrà portar menjar per a Càritas Montblanc. Les tradicionals representacions dels Pastorets al Centre Cultural Sant Jordi o el Casal de Jocs, que enguany se celebrarà les tardes del 27, 28 i 29 de desembre, són algunes de les altres opcions. També, cal tenir present la visita del Patge Carter ,que recollirà les cartes dels infants el diumenge 30 de desembre, i l’Home dels Nassos, que tornarà a la vila el 31 de desembre.

 

Inauguració del Museu del Pessebre de Catalunya

Un dels actes més destacats que s'engloba dins les festes de Nadal a Montblanc serà la inauguració, el proper disssate 15 de novembre, del Museu del Pessebre de Catalunya a càrrec de la Consellera de Cultura, Laura Borràs. El Museu s'havia d'inaugurar el 13 de desembre de l'any 2017 però es va haver de postposar a causa de la situació política que vivia el país i l'exili de l'aleshores Conseller de Cultura, Lluís Puig.