Música, estrelles, cinema, teatre i màgia a les Nits d’Estiu a la Fresca de Montblanc

L’Ajuntament de la capital de la Conca de Barberà han preparat un nou programa d’actuacions culturals per aquest estiu
La roda de premsa ha anat a càrrec de la regidora montblanquina Judit Pere | Albert Oliva

 

Les Nits d'Estiu a la Fresca de Montblanc es duran a terme l’11 i el 25 de juliol i, l’1, el 8, el 15 i el 22 d’agost a les 10.00 h de la nit al claustre del centre cultural Anselm TurmedaLa primera actuació està prevista aquest dijous amb un tribut a Joan Manel Serrat. «Serratejant» és un espectacle produït i dirigit pel músic Antoni Mor on es repassaran algunes de les cançons més populars del cantautor català.

«Campeones», la comèdia dramàtica espanyola del 2018 dirigida per Javier Fesser que ha estat un èxit a la gran pantalla, és la pel·lícula escollida per al cinema a la fresca. La sessió s’ha programat pel dijous 25 de juliol.

El primer dijous d’agost es durà a terme «Vi, glosa i estrelles», un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació  astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. L’activitat anirà a càrrec d’Alexandre Bonanit: Divulgador astronòmic, mestre naturalista i rondallaire i de, Gemma Balagué “Fardatxa”: Glosadora i impulsora d'eduglosa.cat, la web de recursos didàctics de la glosa. Els vins aniran a càrrec dels cellers Costador Terroirs Mediterranis i Mas Foraster. L’activitat està adreçada a majors de 18 anys i té les places limitades. Les inscripcions tenen un preu de 3 euros per persona i es podran realitzar del 22 al 26 de juliol a l’Ajuntament de Montblanc.

El centre cultural Anselm Turmeda acollirà la majoria d'actes programats | Cedida

 

El 8 d’agost està reservat pel teatre amb «La memòria de les oblidades», una obra de teatre basada en les dades reals sobre la vida de quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona, habilitat com a presó l'any 1938. Amb text i dramatúrgia de Tecla Martorell, Rosa Andreu farà emocionar el públic amb els seus canvis de registre i la seva capacitat de transmetre els sentiments de desesperació, ràbia o incredulitat que van sentir aquelles dones injustament represaliades. L’espectacle no està recomanat a menors de 14 anys. i les entrades de 5 euros (anticipades) i 10 euros (taquilla) es podran adquirir a l’Oficina de Turisme a partir del 22 de juliol.

El 15 d’agost el monologista Xavier Castells ens presentarà un show on gaudir de la versió més propera, divertida i al mateix temps personal del còmic guanyador del certamen europeu de comèdia Haags i habitual en el canal de TV Comedy Central. L’última nit d’estiu serà dijous 22 d’agost i anirà a càrrec de Melanie Màgia, una jove maga professora de l’escola del Mag Lari que proposa un espectacle diferent.

Per altra banda, les Nits d’Estiu es complementaran amb divendres sardanes. El 12 i el 26 de juliol i, el 2, 9, 16 i el 23 d'agost a les 20.00 h a la plaça Major tothom que ho vulgui podrà gaudir d’una ballada de sardanes.

"ATENCIÓ: El Museu de la Vida Rural de l'Espluga prorroga l’exposició «Plàstic»" "ATENCIÓ: El concert conjunt de Judit Neddermann i l’Orquestra TLP de l'Espluga canvia d'ubicació"